Niskobudżetowa latarka Xenon 6000K
-
Przedstawiam ukończony projekt
Latarka jest wyposażona w układ kontrolujący napięcie na akumulatorze i gdy spadnie ono poniżej 10,8V automatycznie odetnie zasilanie przetwornicy zapobiegając głębokiemu rozładowaniu. Dorzuciłem też voltomierz wymontowany z rozwalonego urządzenia rozruchowego rodem z telezakupów aby mieć możliwość choć w przybliżeniu określić stan naładowania akumulatora
Pozdrawiam i proszę o konstruktywną krytykę
Latarka jest wyposażona w układ kontrolujący napięcie na akumulatorze i gdy spadnie ono poniżej 10,8V automatycznie odetnie zasilanie przetwornicy zapobiegając głębokiemu rozładowaniu. Dorzuciłem też voltomierz wymontowany z rozwalonego urządzenia rozruchowego rodem z telezakupów aby mieć możliwość choć w przybliżeniu określić stan naładowania akumulatora
Pozdrawiam i proszę o konstruktywną krytykę
- smokuxx1987
-
Witam Wszystkich,
podepnę się pod temat, bo jestem w trakcie budowy pierwszego HID'a i mam problem z ogniskową na podobnym refie co elektroservice. Próbowałem już różnych dystansów i za każdym razem jest coś nie tak. Wiązka światła się krzyżuje i powstają dziwne ciemne kręgi.
Jest możliwe że ref jest zły lub jego budowa kiepska ( ref jest aluminiowy a szybka szklana )
podepnę się pod temat, bo jestem w trakcie budowy pierwszego HID'a i mam problem z ogniskową na podobnym refie co elektroservice. Próbowałem już różnych dystansów i za każdym razem jest coś nie tak. Wiązka światła się krzyżuje i powstają dziwne ciemne kręgi.
Jest możliwe że ref jest zły lub jego budowa kiepska ( ref jest aluminiowy a szybka szklana )
Jest to ta sama baza co w projekcie LOCHA
http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t ... ight=locha
http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t ... ight=locha
to jest lochaJest to ta sama baza co w projekcie LOCHA
Ale lustro jest na 1000% inne...
Dasz radę cofnąć palnik ?
to jest moje
W projekcie LOCHA zostało użyte docelowo lustro z T-55 ale nie o tym mowa, chodziło mi o pokazanie same latarki a jest to ta sama baza latarki.
Próbowałem ustawiać w różnych pozycja i efekt zawsze taki sam, ma może ktoś jakiś pomysł co z tym zrobić