www.swiatelka.pl  Strona Główna www.swiatelka.pl
...czyli forum miłośników światełek... ;-)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload
Google

 Ogłoszenie 
...UWAGA...NOWI UŻYTKOWNICY!!! ... brak słowa powitania w waszym pierwszym poście będzie równoznaczny z usunięciem posta i ostrzeżeniem. NA TYM FORUM CENIMY SOBIE KULTURĘ OSOBISTĄ!!! Lektura obowiązkowa: LINK

UWAGA
AKTUALIZACJA regulaminu działu handlowego > KLIK
Szczegóły na samym dole

Poprzedni temat «» Następny temat
HID H1
Autor Wiadomość
ElSor 


Pomógł: 292 razy
Dołączył: 13 Wrz 2009
Posty: 4449
Skąd: Ozimek
Wysłany: 06-01-2015, 18:54   HID H1

Mam światełko potrzebujące do poprawnego działania palnika H1.
1 Czy są na rynku w ogóle firmowe palniki typu H1,H3.... czy tylko D2S i D2R?
2 Czy są jakieś lepsze chińskie, czy wszystko jest tej samej jakości?

http://allegro.pl/zarniki...4951257593.html takie mam na oku, bo najtańsze w kraju :razz: Przetwornica AC polecona w którymś z tematów na forum już do mnie leci więc w chinach na szybko nie dokupię.
_________________
 
 
 
Matixs 

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 15 Wrz 2014
Posty: 107
Skąd: Lublin
Wysłany: 06-01-2015, 19:17   

Sam kupiłem z tej aukcji jeden H3 i 2 H1. Barwy 6000K i co do barwy nie mam zastrzeżeń, ale w przypadku jednego żarnika H1 był on po prostu krzywy. Więc zależy jak się trafi.
 
 
ProLight 

Pomógł: 17 razy
Dołączył: 06 Gru 2011
Posty: 907
Skąd: Śląsk
Wysłany: 06-01-2015, 19:18   

Hej

Nie ma firmowych H1 wszystkie to ten sam badziew.

Jak baaaardzo Ci zależy to możesz sobie kupić firmowy D2S Philipsa / Osram i przełożyć "bańkę" w cokolik z H1

Ale ma to sens dopiero wtedy gdy masz dobrą przetwornicę.
_________________
Główny spammer tego Forum ;)
 
 
ElSor 


Pomógł: 292 razy
Dołączył: 13 Wrz 2009
Posty: 4449
Skąd: Ozimek
Wysłany: 06-01-2015, 19:23   

Przetwornica wydaje się być dobra > http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=15140
Myślę ProLight, że zrobię tak, jak padnie mi chińszczyzna.
_________________
 
 
 
ProLight 

Pomógł: 17 razy
Dołączył: 06 Gru 2011
Posty: 907
Skąd: Śląsk
Wysłany: 06-01-2015, 19:57   

Przetwornica nie najgorsza ;)

Jeśli będziesz pędził chińszczyzne normalnie 35W bez podkrętki to pociągnie żywota trochę bez problemu.

Jak chcesz podkręcać więcej jak 35W to musisz po lekku szukać zapasu, i patrzeć czy wewnątrz zbiera się osad, jeśli tak to przesadzasz mocą i szybko padnie.


Większość D2S które miałem pięknie się rozkręcają, od dołu wykręca się "dodatni" pin i mamy wolny drucik od bańki a minusowy drucik odetniemy nożem do tapet, potem kilka ruchów i bańka wolna.
_________________
Główny spammer tego Forum ;)
 
 
ElSor 


Pomógł: 292 razy
Dołączył: 13 Wrz 2009
Posty: 4449
Skąd: Ozimek
Wysłany: 06-01-2015, 20:37   

35W ma być bez modowania. Różnicy w ilości światła nie będzie dużej a seryjne 3000-3500lm to i tak przepaść w porównaniu z halogenem.
_________________
 
 
 
skaktus 


Pomógł: 140 razy
Dołączył: 04 Cze 2008
Posty: 5578
Skąd: OP
Wysłany: 07-01-2015, 13:16   

Kupuj jakiekolwiek, nigdy nie wiesz na co trafisz. Szwagier za moim poleceniem kupił "wysokiej jakości" palniki D2S w cenie 50 zł sztuka, barwa 4300K. Przyszło, fakt nieco lepiej wykonane, palnik nie jest wklejany, tylko ma metalową podstawę. Barwa zamiast 4300 jakieś 5500K, żywotność palnika to jakieś 4 000 km i zaczynają się problemy z stabilnością łuku itd.
_________________
ILPT
 
 
ProLight 

Pomógł: 17 razy
Dołączył: 06 Gru 2011
Posty: 907
Skąd: Śląsk
Wysłany: 07-01-2015, 13:40   

Nie jest wklejany tylko ma metalową podstawkę ;)
Z kolei ta metalowa podstawka jest wklejona co i tak nie za dużo zmienia, a w przypadku latarki jest to zupełnie nie potrzebne a może jedynie przeszkadzać.
_________________
Główny spammer tego Forum ;)
 
 
qba100 

Dołączył: 05 Wrz 2011
Posty: 13
Skąd: Silesia
Wysłany: 22-03-2015, 21:41   

czy ta przetwornica ma na wyjściu napięcie AC czy DC? :

http://www.hidlighting.co...%20D-93255.html
 
 
ptja 

Pomógł: 67 razy
Dołączył: 31 Gru 2012
Posty: 1934
Skąd: Łódź
Wysłany: 22-03-2015, 22:40   

Square wave to na pewno nie DC.
_________________
--
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
 
 
qba100 

Dołączył: 05 Wrz 2011
Posty: 13
Skąd: Silesia
Wysłany: 23-03-2015, 20:37   

ptja napisał/a:
Square wave to na pewno nie DC.

ok, dzięki za info :)
 
 
adriuns 

Dołączył: 22 Lut 2015
Posty: 6
Skąd: Sandomierz
Wysłany: 05-04-2015, 14:11   

Koledzy bardziej opłaca sie kupic przetwornicę:

http://www.banggood.com/W...ew-p-38445.html

czy

http://www.aliexpress.com..._534890770.html

Cena z przesyłka wychodzi na to samo... ale jak jest w środku i z trwałością tych przetwornic

ktora lepsza ? :)
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 14