Convoy C8 zimna barwa diody
Convoy C8 zimna barwa diody
Witam czy jest możliwe zrobienie Latarki na rower o zasiegu 200m która będzie miała zimna barwę? z dioda Xm-l2? jak Xenon lub nowoczesne LED w samochodach ?
Ostatnio zmieniony środa 16 wrz 2015, 18:39 przez Kriss997, łącznie zmieniany 1 raz.
To nie dla mnie dla kolegi chce zamówić ja już mam zestaw Oboje chcemy mieć szeroko i daleko czyli 2 latarki obok siebie tylko ze on chce ... ... zimna barwę i daleko i szeroko po skalpie wiem ze się ociepla bardzo ja lubię ten kolor ale on nie... wiec stad moje pytanie w jego imieniu 200m+ zimna barwa ... ... ZIMNA
Ostatnio zmieniony środa 16 wrz 2015, 18:37 przez Kriss997, łącznie zmieniany 1 raz.
zalezy ja np mam taka 200m i auta szybciej zmieniaja z drogowych na mijania jest wiecej takich plusow ale to trzeba byc maniakiem zeby to zrozumiec
Ostatnio zmieniony środa 16 wrz 2015, 18:38 przez Kriss997, łącznie zmieniany 1 raz.
https://www.fasttech.com/products/0/100 ... -7000k-led
Ta może nawet już zalatywać lekko niebieskim, więc powinna być dobra. Do tego host C8 z reflektorem SMO i będzie spokojnie 200m zasięgu.
Ta może nawet już zalatywać lekko niebieskim, więc powinna być dobra. Do tego host C8 z reflektorem SMO i będzie spokojnie 200m zasięgu.
Sorry, ale ponieważ codziennie jeżdżę rowerem po asfalcie to z takim Twoim podejściem, nikt tutaj nie powinien pomagać, bo to robisz i chcesz by kolega robił to prostu działa na szkodę innych rowerzystów, nie mówiąc, że może dojść do tragedii.Kriss997 pisze:zalezy ja np mam taka 200m i auta szybciej zmieniaja z drogowych na mijania jest wiecej takich plusow ale to trzeba byc maniakiem zeby to zrozumiec
Czy ty jestes chory:P? Jaka szkoda ? jak jade asfaltem to auta zmieniaja na mijania zanim mnie oslepia a jak widze ze samochod nie zmienia swiatel z dlugich na krotkie to wale mu po oczach cree z maksymalna moca i sie koles opamietuje i zmienia a ja przez czas kiedy on jedzie nic nie widze wiec gdzie ty tu widzisz jakies dzialania anty ?
Ostatnio zmieniony wtorek 03 lis 2015, 17:47 przez Kriss997, łącznie zmieniany 1 raz.
Kriss997, Pamiętaj proszę o zasadzie która też panuje na ulicy
" Czego Jaś się nie nauczył to Jan nie będzie umiał "
Często jeżdżę w nocy na rowerze czy autem i mijam samochody gdzie w reflektorze bez soczewki mają ksenon ,czy reflektory ustawione w nieboskłon i żadne mruganie długimi, czy upominanie nie pomaga, czasami wręcz spotyka się z agresją delikwentów ....
Złośliwości nic nie dadzą, nie tędy droga niestety bo można narobić przez to więcej szkód niż dobra
Co do samego skalpu, to zostawiając cienką warstwę silikonu nad luminoforem emitera nie ocieplimy barwy, zatem można oskalpować częsciowo i nadal mieć zimną barwę.
Metoda na żyletkę/skalpel
" Czego Jaś się nie nauczył to Jan nie będzie umiał "
Często jeżdżę w nocy na rowerze czy autem i mijam samochody gdzie w reflektorze bez soczewki mają ksenon ,czy reflektory ustawione w nieboskłon i żadne mruganie długimi, czy upominanie nie pomaga, czasami wręcz spotyka się z agresją delikwentów ....
Złośliwości nic nie dadzą, nie tędy droga niestety bo można narobić przez to więcej szkód niż dobra
Co do samego skalpu, to zostawiając cienką warstwę silikonu nad luminoforem emitera nie ocieplimy barwy, zatem można oskalpować częsciowo i nadal mieć zimną barwę.
Metoda na żyletkę/skalpel
Zestaw rowerowy:
Światła mijania/drogi publiczne - L2P 2,8A noctigon + daszek/ s2+ 3*xpl optyka owalna
Światła drogowe/teren - C8 3*xp-l 4,2A ledil 35mm
Światła mijania/drogi publiczne - L2P 2,8A noctigon + daszek/ s2+ 3*xpl optyka owalna
Światła drogowe/teren - C8 3*xp-l 4,2A ledil 35mm
A jednak ktos usuwa niewygodne posty niektorym wiec napisze juz bez jechania po Pyrce
Kto z forum podejmie sie zrobielnia takiej latarki
1 zimna barwa 6000-6500K
2 Najwiekszy mozliwy zasieg z takimi barwami latarka Convoy C8
Kto z forum podejmie sie zrobielnia takiej latarki
1 zimna barwa 6000-6500K
2 Najwiekszy mozliwy zasieg z takimi barwami latarka Convoy C8
Ostatnio zmieniony czwartek 03 gru 2015, 18:40 przez Kriss997, łącznie zmieniany 1 raz.
http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=18065
Pyra, cierpliwy jesteś.
Tak po za tym co to za pomysł zakładać takie skupienie na rower, przecież to na 5% mocy będzie oślepiało kierowców jeśli będzie skierowane na wprost.
Pyra, cierpliwy jesteś.
Tak po za tym co to za pomysł zakładać takie skupienie na rower, przecież to na 5% mocy będzie oślepiało kierowców jeśli będzie skierowane na wprost.
Manekinen,Manekinen pisze:Tak po za tym co to za pomysł zakładać takie skupienie na rower, przecież to na 5% mocy będzie oślepiało kierowców jeśli będzie skierowane na wprost.
Dlatego proponuję nic na temat zrobienia takiej latarki nie pisać i tyle.
Takie coś przynosi tylko szkodę innym użytkownikom dróg w tym innym rowerzystom , a ja ponieważ jestem rowerzystą to nie zgadzam się z tym.