www.swiatelka.pl  Strona Główna www.swiatelka.pl
...czyli forum miłośników światełek... ;-)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
...UWAGA...NOWI UŻYTKOWNICY!!! ... brak słowa powitania w waszym pierwszym poście będzie równoznaczny z usunięciem posta i ostrzeżeniem. NA TYM FORUM CENIMY SOBIE KULTURĘ OSOBISTĄ!!! Lektura obowiązkowa: http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=2036

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Pyra
1 Grudzień 2009, 05:44
Anodowanie, barwienie aluminium, wybłyszczanie
Autor Wiadomość
tadgen 

Wysłany: 1 Grudzień 2009, 01:15   Anodowanie, barwienie aluminium, wybłyszczanie

Zapraszam wszystkich użytkowników tego forum do zapoznania się z naszą ofertą dotyczącą anodowania, barwienia aluminium. Jesteśmy firmą istniejącą na rynku od 1981r i zapewniam Was - znamy się na rzeczy.Doradzimy, pomożemy jeżeli chodzi o aluminium.Sprawdźcie, zadzwońcie to nic nie kosztuje:)

www.tadgen.pl

DNF 

Wysłany: 1 Grudzień 2009, 06:17   

O witamy Tadgen :)
Juz prawie u Was robilem mala partie latarek, ale w koncu cos nie wyszlo :)
Osowa gora sie klania..moze kojazycie? :)
Pozdrawiam
DNF
Michel de Nostredame

midi 

Wysłany: 1 Grudzień 2009, 07:21   

Witam, myślę DNF że w końcu wyślę Ci kilka detali co byś przetestował jakość tej firmy :wink: .
Pozdrawiam.

Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, są tylko i wyłącznie moją własnością, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.

Darek 

Wysłany: 1 Grudzień 2009, 08:27   

tadgen napisał/a:
Doradzimy, pomożemy jeżeli chodzi o aluminium.

Czy anodujecie stop PA6?bo słyszałem ze jest ciężko.

DNF 

Wysłany: 1 Grudzień 2009, 10:50   

Darku, wlasnie PA6 jest takim stopem "po srodku" miedzy jakoscia toczenia , a anodowania.
No wlasnie, ktoregos z Panow z Tadgemu meczylem o anodowanie elementow od CIebie midi :P
Pozdrawiam
DNF

PS midi, no spoko, zobacze wreszcie nowe zabaweczki :P
Michel de Nostredame

tadgen 

Wysłany: 1 Grudzień 2009, 15:25   

Witam:)

Pewnie, że kojarzymy.Specjalistami w dziedzinie anodowania jest Eugeniusz oraz Piotr.Co do jakości to na pewno DNF mógł się przekonać, że to jest naszym głównym atutem.Pozdrawiamy!

midi 

Wysłany: 1 Grudzień 2009, 15:34   

Ok, niebawem sam się przekonam, z chęcią skorzystam z waszych usług.
Pozdrawiam serdecznie.

Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, są tylko i wyłącznie moją własnością, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.

allonitium 

Wysłany: 2 Grudzień 2009, 10:11   

A moją uwagę przykuł tekst: "(tu byś musiał wstawić jakiś przycisk/odnośnik do tego formularza całego, tzn. tylko do zakładki „cennik”) " na stronie głównej :D

Takie coś powinno wystarczyć:
Kod:
<a href="index.php?link=cennik">Cennik</a>

Mam jeszcze jedną sugestię - w w/w cenniku można wybrać twardość powłoki:
1. "zwykły(12-15µm)"
2. "techniczny"
3. "ochronno-dekoracyjny(15µm)"

Osobiście niewiele mi to mówi - może warto odnieść to, gdzieś w przypisach do ogólnie stosowanych oznaczeń - Type II, Type III skracanych do HAII, HAIII ? Bo chyba nie wszyscy klienci używają takiej samej terminologii i wiedzą dokładnie czego chcą? Nie znam się - dlatego pytam.
Znalazłem, że HAIII to 25 do nawet 150 μm. Czy to jest właśnie twardość "techniczna" ? Jeśli już podajecie grubość, to proponuję być konsekwentnym.

Pozdrawiam.

tadgen 

Wysłany: 2 Grudzień 2009, 14:07   

Jeżeli chodzi o te twardości powłoki to jeżeli zaznaczysz techniczny to pojawi się kratka i wtedy możesz wpisać jaka twardość Cię interesuje. Twardość wiadomo to rzecz umowna.My każdy nowy detal musimy i tak sprawdzić, przygotować do anodowania.To nie jest tak, że ktoś chce twardość 150 i my wykonujemy. Tylko ktoś przysyła nam detal, a my wykonujemy próby, sprawdzamy czy jesteśmy w stanie takie coś wykonać i wtedy decyzja należy do klienta czy zaczynamy jakąś produkcje czy nie. Myślę, że jest to sytuacja komfortowa dla klienta, bo przysyłając do nas detal może sprawdzić nas nic nie tracąc przy tym. A reszta należy do nas, żeby się pokazać z jak najlepszej strony i wykonać dany detal jak najlepiej. A w tym na prawdę jesteśmy najlepsi:)

DNF 

Wysłany: 2 Grudzień 2009, 15:46   

Teraz widze, jak Nas ostro cieli w hu** (ze sie tak brzydko wyraze) na lotnisku..
Zero prob, jakosc zupelnie losowa, zdarzaly sie upalone gwinty lub inne elementy i zero powiadomienia o tym. Dopiero gdy zaczalem sprawdzac to toczyli od nowa elementy na swoj koszt.
Pozdrawiam
DNF
Michel de Nostredame

Darek 

Wysłany: 2 Grudzień 2009, 19:03   

tadgen: a jak długo się czeka na odpowiedz po wypełnieniu formularza na Waszej stronie odnośnie anodowania?.jakis czas temu wypełniałem i nie jestem pewien czy dotarł.

tadgen 

Wysłany: 2 Grudzień 2009, 19:30   

To jest kwestia kilku dni ponieważ niecodziennie jest sprawdzana poczta.Także proszę o cierpliwość.

Znalazłem tego maila.
Prosiłbym aby wypełniać ankietę z zakładki cennik ponieważ tam dokładniej idzie opisać dany detal. Szczerze mówiąc ciężko wycenia się takie zapytania. Chodzi mi tu o to, że nie wiemy ile detali masz na myśli czy będą to partie wysyłane regularnie. To wszystko wpływa na cenę. Załóżmy, że chciałbyś anodować jeden detal to my musimy zagrzać całą kąpiel i poanodować tylko jeden detal. To są kolosalne koszty. Ale często zdarza się, że po prostu robimy to przy okazji z innymi detalami jeżeli jest taka możliwość.A jeżeli miałbyś swoją produkcję i chciałbyś partiami wysyłać to wtedy są groszowe sprawy:) także najlepiej jakbyś wypełnił ankietę z zakładki cennik.Pozdrawiam

|Cennik anodowania

allonitium 

Wysłany: 3 Grudzień 2009, 09:52   

tadgen napisał/a:
Jeżeli chodzi o te twardości powłoki to jeżeli zaznaczysz techniczny to pojawi się kratka i wtedy możesz wpisać jaka twardość Cię interesuje.

Faktycznie - zwracam honor :oops: Miałem zablokowane skrypty jquery.com ...

Odpowiedz do tematu