www.swiatelka.pl  Strona Główna www.swiatelka.pl
...czyli forum miłośników światełek... ;-)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload
Google

 Ogłoszenie 
...UWAGA...NOWI UŻYTKOWNICY!!! ... brak słowa powitania w waszym pierwszym poście będzie równoznaczny z usunięciem posta i ostrzeżeniem. NA TYM FORUM CENIMY SOBIE KULTURĘ OSOBISTĄ!!! Lektura obowiązkowa: LINK

UWAGA
AKTUALIZACJA regulaminu działu handlowego > KLIK
Szczegóły na samym dole

Poprzedni temat «» Następny temat
Convoy S2+
Autor Wiadomość
pietros 

Pomógł: 42 razy
Dołączył: 09 Cze 2013
Posty: 976
Skąd: Grudziądz
Wysłany: 10-07-2016, 20:42   

Do S2 można zastosować reflektor SMO i skalpowaną diodę.
 
 
xenonn 

Dołączył: 26 Cze 2016
Posty: 4
Skąd: Polska
Wysłany: 13-07-2016, 22:48   

Kupiłem Convoya S2+ od Darka70, nowy driver 3way/ 3.04A, dioda 4C.
Jestem ogromnie zadowolony, aż się zdziwiłem, że z tak małej latareczki może być tak dużo światła :smile:
 
 
andrewpl 

Dołączył: 12 Lip 2016
Posty: 5
Skąd: ozorków
Wysłany: 19-09-2016, 14:50   

Witam.
Może głupie pytanie ale...baterię wkładam + w stronę diody czy zakrętki?
 
 
fotorondo 

Pomógł: 41 razy
Dołączył: 01 Gru 2013
Posty: 1238
Skąd: warszawa
Wysłany: 19-09-2016, 14:54   

+ w stronę diody :mrgreen:
 
 
Misiek_86 


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 12 Lip 2009
Posty: 473
Skąd: Zamość
Wysłany: 09-12-2016, 14:39   

Witam, gdzie można teraz dostać ref OP do Convoy S2+/S3 ? SMO znalazłem, ale ja potrzebuję OP, oraz potrzebuję piguły do S2+
_________________
Nie boje się gdy ciemno jest bo mam latarkę i gps
 
 
smokuxx1987 


Pomógł: 143 razy
Dołączył: 16 Maj 2012
Posty: 1832
Skąd: Krosno
Wysłany: 09-12-2016, 15:07   

Piguła
Ref też jakiś dostaniesz : https://www.fasttech.com/...words=reflector

Piguła jest krótsza więc trzeba to nadrobić np dłuższą sprężynką od drivera lub jakimś dystansem.
 
 
Misiek_86 


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 12 Lip 2009
Posty: 473
Skąd: Zamość
Wysłany: 09-12-2016, 15:37   

smokuxx1987 napisał/a:
Piguła
Ref też jakiś dostaniesz : https://www.fasttech.com/...words=reflector

Piguła jest krótsza więc trzeba to nadrobić np dłuższą sprężynką od drivera lub jakimś dystansem.

Piguła aktualnie nie dostępna, do tego FT i inne przejrzałem. Fasttech ma OP lecz pod: S2 / S5 / S6 / S7 / S8, gdzie wymiar 21mm*20mm, S2+/S3 - 20*12mm
_________________
Nie boje się gdy ciemno jest bo mam latarkę i gps
 
 
Jarekk 


Pomógł: 9 razy
Dołączył: 06 Sie 2012
Posty: 140
Skąd: Rzeszów/Lublin
Wysłany: 09-12-2016, 16:35   

Popytaj w sklepiku, Dariusz70 kiedyś pisał, że ma z przerabianych latarek.
 
 
konteno 

Dołączył: 03 Sty 2012
Posty: 40
Skąd: Tykocin
Wysłany: 16-12-2016, 00:04   

Witam , Jestem zainteresowany zakupem jakiejś przyzwoitej latarki do użytkowania na wsi . Natrafiłem na takie ogłoszenie https://www.olx.pl/oferta...html#40ba444c18 .W związku z tym ma pytania czy może to ktoś z tego forum i wszystkie latarki fabrycznie zrobione startują z najwyższego trybu? czy są może jakieś które startują od najniższych?
 
 
 
plecho1 

Pomógł: 25 razy
Dołączył: 03 Cze 2015
Posty: 333
Skąd: Świdnik
Wysłany: 16-12-2016, 06:31   

Jeśli będzie sterowniki konfigurowalny to będziesz mógł ustawić z jakiego trybu ma startować, jakie poziomy jasności mają mieć poszczególne tryby oraz ile ma być trybów. Szukaj w dziale handlowym "Sprzedam" bo kilku forumowiczów sprzedaje tu takie latareczki.
 
 
pietros 

Pomógł: 42 razy
Dołączył: 09 Cze 2013
Posty: 976
Skąd: Grudziądz
Wysłany: 16-12-2016, 07:16   

Z tego co wiem to Convoye w standardzie mają pamięć ostatniego trybu, więc latarka startuje zawsze w takim trybie, w jakim ją ostatnio wyłączyłeś.
 
 
pancurski 

Dołączył: 24 Lis 2016
Posty: 2
Skąd: Lublin/Slough
Wysłany: 06-01-2017, 23:09   

Panowie

Mam pytanie o przycisk/przełącznik.
Jak wiadomo w wersji czarnej/szarej jest gumka jako pipsztyk gumowy, w kolorowej metal.
Czy można powiedzieć, że przycisk/przełącznik w którejś z wersji działa lepiej, sprawniej. wygodniej? Szczególnie przy operowaniu w rękawiczkach.
 
 
pietros 

Pomógł: 42 razy
Dołączył: 09 Cze 2013
Posty: 976
Skąd: Grudziądz
Wysłany: 06-01-2017, 23:15   

Przy operowaniu w rękawiczkach wygodniejszy będzie gumowy przycisk z wersji szarej/czarnej.
 
 
kaamel 

Dołączył: 11 Sty 2017
Posty: 2
Skąd: BoatCity
Wysłany: 11-01-2017, 11:03   

Panowie i Panie, witam serdecznie ;)

Planuję zakupić Convoya S2+ i nurtuje mnie pytanie, jaka jest różnica w ilości światła pomiędzy wersją 2,1A 2,8A ?

Zastanawiam się konkretnie nad zakupem jednej z tych:

2,1:
http://www.gearbest.com/l...144.html?wid=21

2,8:
http://www.gearbest.com/l...256.html?wid=21

Różnica w cenie 5 USD więc dość znaczna
  
 
 
Pyra 


Pomógł: 541 razy
Dołączył: 02 Sie 2009
Posty: 7974
Skąd: Gądki
Wysłany: 11-01-2017, 11:59   

Witam
kaamel napisał/a:
...jaka jest różnica w ilości światła pomiędzy wersją 2,1A 2,8A ?

Praktycznie, niezauważalna gołym okiem. Osobiście uważam, że korzystniej brać 2,1A. trochę bardziej wydajne, są wtedy niskie tryby.

Pozdrawiam
_________________
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 15