www.swiatelka.pl  Strona Główna www.swiatelka.pl
...czyli forum miłośników światełek... ;-)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload
Google

 Ogłoszenie 
...UWAGA...NOWI UŻYTKOWNICY!!! ... brak słowa powitania w waszym pierwszym poście będzie równoznaczny z usunięciem posta i ostrzeżeniem. NA TYM FORUM CENIMY SOBIE KULTURĘ OSOBISTĄ!!! Lektura obowiązkowa: LINK

UWAGA
AKTUALIZACJA regulaminu działu handlowego > KLIK
Szczegóły na samym dole

Poprzedni temat «» Następny temat
Convoy L6
Autor Wiadomość
syki 

Dołączył: 06 Wrz 2016
Posty: 12
Skąd: Polska
Wysłany: 01-01-2017, 17:56   

Z racji, że aktualnie w fasttech jest rabat 15% na wszystko zastanawiam się nad zakupem właśnie convoy l6 (około 43,6$ po rabacie). Moje pytanie brzmi jak się ma zasięg tej latarki do fabrycznego convoy'a c8 z diodą xpl-hi 2,8A?
 
 
darwroc 

Dołączył: 13 Gru 2016
Posty: 13
Skąd: Wrocław
Wysłany: 09-01-2017, 21:44   

Czy ktoś wie, gdzie można kupić tubę na 18650 do L6,bo jakoś nie mogę namierzyć.
 
 
pietros 

Pomógł: 47 razy
Dołączył: 09 Cze 2013
Posty: 1012
Skąd: Grudziądz
Wysłany: 09-01-2017, 22:48   

Nie ma tuby do convoya L6 na 18650. Możesz jedynie zastosować adapter 18650->26650 np taki:
https://www.fasttech.com/...ttery-converter
https://www.fasttech.com/...0003060/1228900
https://pl.aliexpress.com/store/product/18650-do-26650-pier-cie/330416_32679888604.html?spm=2114.12010608.0.0.KWxErz
 
 
darwroc 

Dołączył: 13 Gru 2016
Posty: 13
Skąd: Wrocław
Wysłany: 10-01-2017, 12:34   

I taniutko i praktycznie. Dziękuję.
 
 
mroova81 


Dołączył: 31 Gru 2016
Posty: 8
Skąd: Września
Wysłany: 10-01-2017, 23:12   

Witam.

Takie pytanie: L6 właśnie doszła. Światła dużo, ale to normalne, że 2 ogniwa vappower 5,2Ah nadmuchane do 4,2V i jak podłączam amperomierz zamiast dupki, to mam 4,6A (obiecywali 5A). Ogniwa bez zabezpieczenia, ale (+) lekko wystaje. No i chwila zabawy, zleciało do 3,9V na ogniwach, a ten sam amperomierz pokazuje max 4,3A? Tzn, że nie ma stabilizacji prądu, czy to trzeba koniecznie mierzyć na diodzie?
 
 
ElSor 


Pomógł: 292 razy
Dołączył: 13 Wrz 2009
Posty: 4449
Skąd: Ozimek
Wysłany: 10-01-2017, 23:21   

Trzeba mierzyć na diodzie, amperomierzem z małą rezystancją przewodów i bocznika albo zmierzyć napięcie na samodzielnie zrobionym boczniku (np 10mR).
_________________
 
 
 
mroova81 


Dołączył: 31 Gru 2016
Posty: 8
Skąd: Września
Wysłany: 10-01-2017, 23:33   

ElSor napisał/a:
Trzeba mierzyć na diodzie, amperomierzem z małą rezystancją przewodów i bocznika albo zmierzyć napięcie na samodzielnie zrobionym boczniku (np 10mR).

A z tą stabilizacją prądu to jak jest? Jak prąd spadł, 300mA przy spadku 300mV/ogniwie mierzone na dupce, to jest ta stabilizacja, czy nie, czy nie można stwierdzić?

Pytam, bo nie dawno mierzyłem w ten sposób convoya S2+ 2,8A i zmierzyłem właśnie 2,8A w ten sam sposób, tym samym miernikiem.
 
 
ElSor 


Pomógł: 292 razy
Dołączył: 13 Wrz 2009
Posty: 4449
Skąd: Ozimek
Wysłany: 10-01-2017, 23:51   

W L6 jest przetwornica impulsowa prądowa więc mierzyć trzeba prąd na diodzie i napięcie na akusach.
_________________
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,17 sekundy. Zapytań do SQL: 15