www.swiatelka.pl  Strona Główna www.swiatelka.pl
...czyli forum miłośników światełek... ;-)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload
Google

 Ogłoszenie 
...UWAGA...NOWI UŻYTKOWNICY!!! ... brak słowa powitania w waszym pierwszym poście będzie równoznaczny z usunięciem posta i ostrzeżeniem. NA TYM FORUM CENIMY SOBIE KULTURĘ OSOBISTĄ!!! Lektura obowiązkowa: LINK

UWAGA
Nowy regulamin działu handlowego > KLIK
Uwagi i sugestie > KLIK
Zgłaszanie problemów technicznych > KLIK

Poprzedni temat «» Następny temat
Modyfikacja SkyRay King
Autor Wiadomość
Dolby 

Dołączył: 20 Gru 2012
Posty: 19
Skąd: Wałbrzych
Wysłany: 09-01-2017, 11:34   Modyfikacja SkyRay King

Witam!
Wraz ze znajomym przeprowadzam modyfikację latarki SRK, na podstawie tej z tematu:
http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=15906

Jest to już druga taka sama modyfikacja na tej latarce. Wersja pierwsza niestety uległa spaleniu po tym jak nie została wyłączona i skierowana była główką w dół :)

Ale do rzeczy. Zakupiłem odpowiednie części od forumowych kolegów i ... jest problem.
Światło nie chce zaświecić. Znaczy się, pierwsze odpalenia zakończyło się sukcesem.
Diody zaświeciły. Jednak po odłączeniu zasilania i ponownej próbie zero reakcji.
Luty na sterze wydają się ok, przejścia też.





Ma może ktoś jakiś pomysł gdzie szukać problemu?
 
 
skaktus 


Pomógł: 133 razy
Dołączył: 04 Cze 2008
Posty: 5485
Skąd: OP
Wysłany: 09-01-2017, 13:03   

Ciężko powiedzieć. To może być wszystko. Napisz jakich dokonałeś zmian i będziemy szukać problemu.
_________________
ILPT
 
 
przemo 

Dołączył: 27 Kwi 2016
Posty: 4
Skąd: Wałbrzych
Wysłany: 09-01-2017, 17:42   

Masa też jest, jak odlutuje przewód od podłoża , włoże ogniwo i podłącze przewód do podłoża, to diody lekko sie świecą i powoli gasną - coś jak prad z kondensatora. Brak pomyśłów poza uwalonym sterownikiem. Uprzedzając pytanie - nie włożyłem ogniwa odwrotnie
 
 
maciex93 


Pomógł: 190 razy
Dołączył: 14 Sty 2012
Posty: 2751
Skąd: Gliwice
Wysłany: 09-01-2017, 23:43   

Sprawdź każdą diodę z osobna czy świeci
_________________
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
 
 
przemo 

Dołączył: 27 Kwi 2016
Posty: 4
Skąd: Wałbrzych
Wysłany: 10-01-2017, 07:13   

Też sprawdzałem, świecą, zwarcia do minusa też nie ma.
 
 
Dolby 

Dołączył: 20 Gru 2012
Posty: 19
Skąd: Wałbrzych
Wysłany: 12-01-2017, 22:46   

Jeszcze Panowie jakieś pomysły na diagnostykę? Jak sprawdzić czy ster działa poprawnie?
 
 
rc.poznan 


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 149
Skąd: Poznań
Wysłany: 13-01-2017, 05:31   

Jak są diody połączone, szeregowy czy równolegle?
_________________
Świeć przykładem i nie tylko ;)
 
 
 
przemo 

Dołączył: 27 Kwi 2016
Posty: 4
Skąd: Wałbrzych
Wysłany: 13-01-2017, 18:27   

Szeregowo. poprzednio też tak było ale driver uległ spaleniu i teraz na nowym sterze chwile działało
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 15