...UWAGA...NOWI UŻYTKOWNICY!!!
... brak słowa powitania w waszym pierwszym poście będzie równoznaczny z usunięciem posta i ostrzeżeniem. NA TYM FORUM CENIMY SOBIE KULTURĘ OSOBISTĄ!!! Lektura obowiązkowa:
http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=2036
Powiniennem zamawiać conieco z Farnella w połowie grudnia, jeśli będą chętni, można jakiś group buy poczynić
Na body CR-ki z DX wciąż oczekuję, Chinole mają aktualnie niezły dilej w tej kwestii
_________________ "Gdy dasz się rozszyfrować,jesteś stracony.
Życie to gra,która ma cię rozweselić lub doprowadzić do łez,
ale której nie warto traktować poważnie"
Michel de Nostredame
TV jak TV, nie oglądam to mi na nerwy nie wchodzi, ale jak ktoś wymyśli inny od bazooki sposób na wyłączanie tych #$%!^ wideoreklam, przeszkadzających i oślepiających na prawie każdym większym skrzyżowaniu to normalnie ozłocę.
wrrr...ja też bym pozamykał za takie drenowanie mózgów i oczu...Panowie, zakładamy projekcik? Rozpoznanie terenu, budowy tych oslepiaczy, mozliwych do sforsowania interfejsów i wymyslenie rozwiązania...?
_________________ ...dla mnie większą wartość przedstawia na forum Człowiek, który jest życzliwy w stosunku do pozostałych, udziela się, potrzebuje pomocy ale i sam chce się dzielić tym co wie, niż potencjalny Noblista, który posiadł całą dostępną ludzkości wiedzę w dziedzinie fotonów, ledów i czegokolwiek innego ale patrzy na pozostałych z góry......uważaj więc zanim się Kogoś czepisz
czy ktoś z Was słyszał może, widział, takiego braciszka-wyłączacza ale do sprzętu audio? Planuję budowę ukrytego promiennika IR o zasięgu kilku pięter ode mnie, co by egoistycznym sąsiadom sprzęcik "psuć"
Wiem, że byli by chętni....
_________________ ...dla mnie większą wartość przedstawia na forum Człowiek, który jest życzliwy w stosunku do pozostałych, udziela się, potrzebuje pomocy ale i sam chce się dzielić tym co wie, niż potencjalny Noblista, który posiadł całą dostępną ludzkości wiedzę w dziedzinie fotonów, ledów i czegokolwiek innego ale patrzy na pozostałych z góry......uważaj więc zanim się Kogoś czepisz
Z IR będzie problem - chyba, że z odbicia Mówię Ci, tylko "wyjec", żeby im się opłacało całkiem odłączyć od prądu coby nie wzbudzało... choć dobry patent wzbudzi i odłączona kolumnę...
_________________ Pozdr.
Pikom
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie zamieszczanych przeze mnie zdjęć, wykresów lub pomiarów w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy i wyraźnej zgody. W szczególności dotyczy to czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie, zwłaszcza zaś bez zacytowania pochodzenia informacji i zamieszczenia odnośnika do Forum.
hehe dobre gałka trochę za dużo w prawo i po sprzęcie Zwykle wzmacniacz dobiera się mocniejszy od kolumn. Są chwile że chciałoby się mieć coś takiego kiedy zza ściany słychac disco polo.
Chodziło mi po głowie żeby nieco poprzestawiać kolejność kodów, jednak mimo szczerych chęci jakoś nie byłem w stanie pojąć gdzie i jak w kodzie są zapisane sygnały poszczególnych marek. Ale na szczęście ktoś już to zrobił:
Cytat:
[...] specjalnie zmodyfikowana wersja firmware 1.2 do TV-B-GONE. Posiada zoptymalizowaną listę marek europejskich (Koniec czekania 15 sekund aż zgaśnie LG!!!).
Widzisz Volt, dobrze ze dales link. Juz jakis czas temu mialem wam to pokazac, bo bylem w kontakcie z autorem tego wsadu, ale jakos zapomnialem. Ten projekt to przewlekany odpowiednik tego latarkowego smd, tez steruje dioda mocy.
A co do wersji dla sprzetu audio, to jest taka fajna stronka z kodami dla roznych pilotow, jak bede przy kompie to wkleje tutaj. Trzeba bedzie po prostu skomponowac zestaw dla audio, od zwyklych philipsow po jakies audiofilskie denony i marantzy. I testowac.
Manekinen, dzięki . Znaczy się jest nadzieja. Myślę, że wystarczy kilkanaście najpopularniejszych marek i skuteczność będzie spora. Ja mam takich egoistów w bloku co to nocami basują sobie po sąsiadach. Ich okno spokojnie mogę wymacać jakimś throwerem z IR w środku. Potem dobudować do latareczki jakiś cykliczny generatorek-włacznik i z pomocą noktowizora wycelować, a zamocowac na jakims drzewie w lesie. Drzewa tuz pod oknami. Taka seria power-off np. co minutę
Na dobrą sprawę idąc dalej moge nawet przecież zrobić ta latarkę sterowaną pilotem przeze mnie. Chcę miec ciszę-klik i mam Chyba, że przekleństwa będa głośniejsze od tego nieszczęsnego audio....
Manekinen, dzięki . Znaczy się jest nadzieja. Myślę, że wystarczy kilkanaście najpopularniejszych marek i skuteczność będzie spora. Ja mam takich egoistów w bloku co to nocami basują sobie po sąsiadach. Ich okno spokojnie mogę wymacać jakimś throwerem z IR w środku. Potem dobudować do latareczki jakiś cykliczny generatorek-włacznik i z pomocą noktowizora wycelować, a zamocowac na jakims drzewie w lesie. Drzewa tuz pod oknami. Taka seria power-off np. co minutę
Na dobrą sprawę idąc dalej moge nawet przecież zrobić ta latarkę sterowaną pilotem przeze mnie. Chcę miec ciszę-klik i mam Chyba, że przekleństwa będa głośniejsze od tego nieszczęsnego audio....
Przychodzi mi na myśl jeszcze jakiś patent z peryskopem - robiłem cos takiego w podstawówce... Opuszczasz rurę na wysokość okien sąsiadów, klikasz i idziesz spać... albo i obserwujesz reakcje Gorzej, jak wypatrzą rurę za którymś razem...
_________________ Pozdr.
Pikom
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie zamieszczanych przeze mnie zdjęć, wykresów lub pomiarów w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy i wyraźnej zgody. W szczególności dotyczy to czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie, zwłaszcza zaś bez zacytowania pochodzenia informacji i zamieszczenia odnośnika do Forum.
Wiele, wiele lat temu, kolega poradził sobie z takimi sąsiadami ich własną bronią.
Włożył kolumnę do wanny (bez wody, robiła za pudło rezonansowe), do wzmacniacza podłączył generator m.cz. i dostroił go do rezonansu, a w zasadzie tuż obok tak, że miał piękne zdudnienie, po czym podkręcił moc, zgasił światło i wyjechał na weekend
Pikom, , Ty w okno swojego sąsiada trafisz z latarki IR mam nadzieję? Bo o Tobie też myślę w tym kontekście... swietlik, , a jak mi przyjdą do domu i będą błagać, żeby ich "na impre wpuścić bo muza coolowa!" ?
Wiecie... ja w tym przypadku jestem często po tej "drugiej stronie" sporu. Są sąsiedzi normalni, są sąsiedzi poj.... Z jednymi się dogadasz że można pograć troche, w jakichś tam godzinach, a z innymi wcale. Ci drudzy nie rozumieją nawet że ktoś sobie robi urodziny, czy nawet sylwestra i o 1 w nocy (w sylwestra) dzwonią po władze... a władze, cóż, przyjadą, popatrzą, pojadą.
Co do tych kodów... zacząłem tak wyrywkowo przeglądać i zauważyłem że jakaś połowa sprzętu w ogóle nie da się wyłączyć pilotem Zwykle są tylko klawisze 0-9 , play, stop, volume, etc. Nie wszystkie mają też mute albo w ogóle regulację głośności. Niektóre mają zatem przełączanie wejść itp. Ciężko będzie coś z tego skomponować... Bo każdy jeden telewizor można wyłączyć z pilota, i tam problemu nie było, ba, różne modele miały nawet taką samą komendę wyłączania, a tutaj przy audio to masakra będzie. Trzeba by zacząć od wpisywania modeli pilotów w google żeby w ogóle sprawdzić od czego to jest, czy to tv philipsa, czy radiobudzik, golarka, czy wieża. Zachęciłem co?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum