www.swiatelka.pl  Strona Główna www.swiatelka.pl
...czyli forum miłośników światełek... ;-)

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
...UWAGA...NOWI UŻYTKOWNICY!!! ... brak słowa powitania w waszym pierwszym poście będzie równoznaczny z usunięciem posta i ostrzeżeniem. NA TYM FORUM CENIMY SOBIE KULTURĘ OSOBISTĄ!!! Lektura obowiązkowa: http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=2036

Poprzedni temat «» Następny temat
Brinyte D8
Autor Wiadomość
Marconi 

Wysłany: 28 Sierpień 2010, 17:42   Brinyte D8

Witam
Tak się zastanawam, czy nie sprawić sobie Brinyte D8 . Z sesji zdjęciowej zrobionej przez Teonia na torch.pl wynika, że jest to całkiem fajny klon Tiablo. Ma toto dość solidną mosiężną pigułę, zatem powinna dobrze odprowadzać ciepło i pewnie zmodyfikować się da. Chodzi mi o to, by jako efekt końcowy wyszedł thorwer oparty na SST-50. Z tego co widziałem, Mar3 zmodyfikował tak swojego Tiablo więc pewnie i ten klon by się dał. Chodzi mi o taką przeróbkę, która pozwoliłaby na rozsądne świecenie czegoś takiego z pojedynczego akumulatora 18650, no i coby miało to co najmniej dwa tryby. Oczywiście zdaję sobie sprawę z tego, że w tej sytuacji nie wysteruję diody tak, żeby wykorzystać jej możliwości Chodzi mi o maksimum tego co można przy takim zasilaniu osiągnąć. No chyba, że przypadkiem pasowałaby przedłużka z Tiablo, tak jak ich szybki podobno pasują. Jaki driver do tego najbardziej by się nadawał, no i czy konieczna jest w tym wypadku ingerencja w reflektor?
Pozdrawiam
Marconi

glowak_71 

Wysłany: 29 Sierpień 2010, 16:12   

Przedłużka z Tiablo nie pasuje. Inny skok gwintu. Był to główny powód, dla którego odpuściłem sobie właśnie taką przeróbkę, o której mówisz. Z jednego akusa szału nie będzie, niestety. Z dwóch i owszem - mam UF-1500, w którą wsadziłem sterownik, dający 4,3A w diodę - z 2 akusów ciągnie 2,6A i całkiem ładnie daje radę.

Marconi 

Wysłany: 29 Sierpień 2010, 17:58   

Dzięki, że się odezwałeś.
Szkoda, że nie pasuje ta przedłużka, bo latarka widzi mi się fajna, ale może jednak warto wydumać choć na jednym. W końcu Olight w M21 wpakował właśnie tą diodę i jakoś daje radę. Fakt, że dioda jedzie tylko na pół gwizdka, ale i tak wygar ma większy od R-5. Kiedyś zastanawiałem się nad nią, ale wolałem fenixa TK-12 z R-5. Taki mały thorwer też by się mi przydał na łódź. Tam jest solidny ref, więc efekt powinien mimo wszysko być przy przyzwoitym driverze. Co prawda mam RQ Speara przerobionego na R-5, ale to jest coś pośredniego pomiędzy szperaczem, a użytkową osobistą latarką. Fakt, że świeci jaśniej i dalej, choć krócej od Fenixa z tym samym emiterem, ale chciałbym jeszcze mieć jakiś "nieużyteczny" "laserek". ;)
Pozdrawiam
Marconi

Odpowiedz do tematu