Pisze na świeżo po wsadzeniu do tej latareczki dziwnego driverka.Driverek powstał na skutek badań, testów driverka konstruowanego przez Df.Do napisania posta skłoniło mnie.....pomiar prądu.
W tej chwili mam tam wsadzonego Seoulka. Jako driver pracuje znany z DX czy kai driverek na bazie AMC7135 z trybami.Tylko że zamast oryginalnego procka wstawiłem strasznego pająka(strach pokazywać) na Attiny13, dorzuciłem większy kondensatorek, rezystorek...Sprawdziłem na stole-działa.Wrzuciłem w latarkę, też działa, wow, ale sukces

stwierdzłem, że pomierze sobie prądy....no to łąpię za miernik(Fluke179), ustawiam tryb minimalny, zasilanie ze średnio naładowanego 18650, patrzę na miernik a tu....około...3mA!Nie no bardzo miły prądzik;-)
jako że mam Novataca 85P od niedawna

Jak zadeklarujecie mocne nerwy to rozbebesze latareczkę, zrobię zdjęcia tego pająka....
Póki co chyba wybiorę się z aparatem do piwnicy porobić fotki promieni beamshotów

no to po wizycie w piwnicy.
Ciezko sie robi zdjecia w ciemnosciach bez statywu, sorki za jakosc-musial bym popracowac nad nimi dluzej, teraz nie mam na to czasu by bawic sie w studio fotograficzne.A moze jakis osobny temat zalozymy-robienie zdjec beamshotom?Latarkom?jak, czym, etc...
fotki, Novatac zawsze po lewej. Szkoda ze aparat tak nie oddaje rzeczywistosci...poza tym nie wiem czy to kwestia reflektora ale ten moj Seoul z Dealextreme swiecil bardziej niebiesko w obiektywie
LOW

HIGH

inne ujęcia, z przodu, na stole...itp
LOW od przodu

LOW od przodu ciemniejsza ekspozycja

LOW na stole(brzmi dyskusyjnie

machnąłem zdjęcia potworka, widać pod spodem ukrytego Atmelka, jest połozony do góry nogami bo pinout miał inny niz PIC16Fcostam, musialem cienkimi drucikami polaczyc by pasowalo.
Oto paskuda: