...UWAGA...NOWI UŻYTKOWNICY!!!
... brak słowa powitania w waszym pierwszym poście będzie równoznaczny z usunięciem posta i ostrzeżeniem. NA TYM FORUM CENIMY SOBIE KULTURĘ OSOBISTĄ!!! Lektura obowiązkowa:
http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=2036
Wysłany: 22 Styczeń 2008, 19:09 Zmiany na www.lediko.com
W najbliższym czasie szykuje się drobny remont na http://www.lediko.com. Byłbym wdzięczny za Wasze opinie na temat strony i wszelkie sugestie dot. jej funkcjonalnosci, grafiki, specyfikacji technicznych itp.
Dla 3 osób, które podadzą użyteczne i najbardziej cenne dla nas uwagi przewidujemy nagrodę w postaci:
1 diody XR-E BIN R2 zamontowanej na wybranym module + soczewka z oferty LEDIKO do wyboru
(w tym może także nową wąskokątną soczewkę z LEDIL - póki co jeszcze nie wypuszczona na rynek)
Na wszelkie propozycje i uwagi czekamy do końca stycznia. Z góry dziękuję wszystkim za pomoc!
_________________ XLamp, czy nie XLamp... Oto jest pytanie.
c++ [Usunięty]
Wysłany: 22 Styczeń 2008, 19:42
Co bym zmienił- np. to, że w dziale AKTUALNOŚCI znajduje się także pewne rodzaju "pod-dział" PRODUKTY, dlatego uważam, że to wprowadza pewnego rodzaju "chaos". Według mnie jest za dużo hiperłączy- KONTAKT i PRACA można by połączyć i dać jedno- O NAS. Dział TECHNOLOGIE i REALIZACJE można by przenieść do działu USŁUGI.
Według mnie źle oznaczone są modele diod w cenniku. Czemu nie są np. XR-E Q4, tylko jakieś Wasze terminy typu: LUMO 1XR-C WW. Specyfikacje i cenniki oznaczałbym właśnie poprzez nazwy producenta, tj. np. Cree X-lamp XR-E Q4 bin, a terminy zostawiał bym dla siebie. Podzielił bym także emitery Cree z podłożami lumo. Niech klient wie, że może kupić sam emiter, a nie tylko z podłożem LUMO. W animacji na górze strony, zrobiłbym tak, że jak się pojawia np. radiator z diodą Cree jest możliwość kliknięcia w tą animacje i pojawia się oferta radiatorów. Zauważyłem taką możliwość jedynie prz diodach LED.
Zmienił bym także logo na większe, bardziej widoczne (może usadowione w innym miejscu?) Specyfikacje i cenniki są ok. oprócz tych ww. błędów. Zmienił bym także menu, np. zielone tło i szare litery.
To tyle- jak zauważe cos więcej- dopisze.
kisi Pomógł: 8 razy Dołączył: 26 Lis 2007 Posty: 231
Wysłany: 23 Styczeń 2008, 07:33
Tak jak C++ sądzę że nawigacja menu jest troszke zamotana. Jeśli wejdę w jakieś menu Produkty (po lewej stronie) to brakuje przycisku np. "powrót do głównego menu". W tej chwili żeby to zrobic (poza metodą wybrania produktów z poziomego menu) należcy nacinąć przycisk Aktualności.
Nie w każdej pozycji Produkty jest możliwość sprawdzenia ceny - wiec należałoby to ujednolicić coby dla kazdej pozycji bylo tak samo.
Baner mi sie podoba bo prezentuje pokrótce produkty ktore mozna zakupić.
Co do grafiki to ja nie zwracam na to uwage bo to nie jest strona artystyczna wiec strona taka ma być czytelna i umożliwiać łatwy dostęp do danych technicznych, cen i innych przydatnych informacji.
c++ [Usunięty]
Wysłany: 23 Styczeń 2008, 09:43
Teraz tak patrze- bardzo fajne kolorki- zieleń+ szary- uspokajają oczy- ale zdecydowanie więcej zieleni w takim odceniu. Właśnie- opcja powrotu do menu- jak kolega wyżej pisał. Jest takie coś, ale do strony głównej, i nie usadowonione w zbyt widocznym miejscu. Logo mogłoby być na tym banerze- większe, bardziej widoczne, bo baner przykuwa całą uwagę. Flagi krajów, w których prowadzony jest serwis dałbym niżej, pod baner, większe flagi itp. Dla mnie troche ta strona pod względem graficznym jest ciut "zagmatwana" Może będe miał dzisiaj chwilę, to zrobie w programie graficznym screenshotyjak powinna wyglądać według mnie ta strona.
Aha- firma mieści się w budynku Parku, piękny budynek uwieczniony na fotkach, ale ja jako klient nie mieszkający we Wrocławiu, zobaczyłbym jak to wygląda- wygląd filii także świadczy o prestiżu firmy i jej podejściu do klienta. Chodzi mi oczywiście o wygląd samego sklepu.
To tyle moich wypocin
Pozdrowienia.
Ostatnio zmieniony przez c++ 23 Styczeń 2008, 21:51, w całości zmieniany 1 raz
Bardzo dziękuję za wasze komentarze! Czekam na więcej!
P.S. Mogę już oficjalnie potwierdzić, że nagrodą za pomoc może być także nowa soczewka LEDIL dla XR-E! Całkowity kąt świecenia ~6 stopni. Ładna, okrągła plama światła. Światłości około 2x większe niż dla CRS-RS.
macie bardzo fajną witrynkę, brak mi czasu w tej chwili na gruntowne jej przejrzenie, ALE...brak Wam informacji, odnośnika, linka do najlepszego forum o ledach-www.swiatelka.pl, brak u Was naszego banera...no i u nas-Waszego
Osobiscie wydaje mi sie, ze jak na tak mlode forum to mamy niezle zasoby...ludzkie, oczywiście....;-)
To karygodne zaniedbanie mozna jeszcze naprawić ...
_________________ ...dla mnie większą wartość przedstawia na forum Człowiek, który jest życzliwy w stosunku do pozostałych, udziela się, potrzebuje pomocy ale i sam chce się dzielić tym co wie, niż potencjalny Noblista, który posiadł całą dostępną ludzkości wiedzę w dziedzinie fotonów, ledów i czegokolwiek innego ale patrzy na pozostałych z góry......uważaj więc zanim się Kogoś czepisz
Dominik ma rację- sprzedaż emiterów i soczewek , to margines działalności lediko.
Maja bardzo fajne zrealizowane projekty, jak choćby Mariott w Warszawie czy Biblioteka Narodowa w Warszawie .
Podoba mi się ich górny banner- wiele pokazuje, z tego co robią.
"O nas" bym jednak dał całkiem na prawo, jakoś tak bardziej mi się widzi.
Często brakuje mi dokładniejszych danych technicznych, łatwiej dostępnych ze strony- może dla większości ludzi jest to mało ważne, ale często powoduje przekazywanie sobie strony pomiędzy funami ledów i propagowanie strony.
Dobry pomysł "Twój moduł LED", ale nie jest jakby skończony- taka uwaga sugeruje ciąg dalszy , a nie reklamę+pdf do pobrania- cokolwiek innego bardziej zachęci
cd nastąpi
trza zjeść
c++ [Usunięty]
Wysłany: 23 Styczeń 2008, 22:15
Dokładnie tak jak Paweł mówi- rzeczy najważniejsze- na początek- czyli jak to jest teraz- AKTUALNOŚCI- PRODUKTY USŁUGI- REALIZACJA- TECHNOLOGIA- O NAS- KONTAKT- PRACA. Oczywiście dalej jestem za jeśli chodzi o łączenie ww. działów.
...wydaje mi się, ze macie...malutkie niedopatrzenie.ja juz nawet myslalem ze led mocy nie sprzedajecie
JAk przesuwam kursorem po pasku u gory, tym pasku nawigacyjnym, to jak rozwija się podmenu produkty to na liscie nie ma power led!
Dopiero jak sie w te produkty kliknie to wyskakuja obrazki z produktami...i tam power ledy juz sa.
Zgadza sie?
_________________ ...dla mnie większą wartość przedstawia na forum Człowiek, który jest życzliwy w stosunku do pozostałych, udziela się, potrzebuje pomocy ale i sam chce się dzielić tym co wie, niż potencjalny Noblista, który posiadł całą dostępną ludzkości wiedzę w dziedzinie fotonów, ledów i czegokolwiek innego ale patrzy na pozostałych z góry......uważaj więc zanim się Kogoś czepisz
Dajcie znać, co wam się nie widzi w opiach produktów i w specyfikacjach technicznych. Chętnie poprawimy. To, że menu jest trochę zamotane, to sobie zdajemy sprawę i postaramy się w miarę możliwości poprawić. Na chwilę obecną mamy w planie (najważniejsze):
a) zrobić jeden cennik zbiorczy dla zakupów detalicznych;
b) zwęzić baner o 40% i dać nowe grafiki;
c) wyodrębnić PROGRAMY z produktów do nowego miejsca w menu głównym;
d) dodać zdjecia modułów z soczewkami i wartości cd/lm;
e) doadać FAQ;
Co o tym sądzicie?
c++ [Usunięty]
Wysłany: 25 Styczeń 2008, 19:18
lediko napisał/a:
Dajcie znać, co wam się nie widzi w opiach produktów i w specyfikacjach technicznych. Chętnie poprawimy. To, że menu jest trochę zamotane, to sobie zdajemy sprawę i postaramy się w miarę możliwości poprawić. Na chwilę obecną mamy w planie (najważniejsze):
a) zrobić jeden cennik zbiorczy dla zakupów detalicznych;
b) zwęzić baner o 40% i dać nowe grafiki;
c) wyodrębnić PROGRAMY z produktów do nowego miejsca w menu głównym;
d) dodać zdjecia modułów z soczewkami i wartości cd/lm;
e) doadać FAQ;
Co o tym sądzicie?
No to tak w skrócie to co nam się nie podobało Czyli super pomysły
Moim zdaniem stopka strony jest za duża (linia z copyright wystarczy), adres i dane o spółce umieśćcie w "O nas" lub "Kontakt"
Strona jest kodowana w "windows-1250", warto zrobić w ISO-8859-2 jako ogólnie przyjętym standardzie. Trochę się dziwię, skoro widzę, że używasz Ubuntu
FAQ to dobry pomysł.
To tak na razie, może jeszcze coś poźniej
ano zdziwko, że jest przyjęty std. obowiązujący niby,... pewnie wiele ludzi z linuxami(+odmiany) czyta strony z grafiką, animacjami itd...
"Windows-1250 jest podobny do ISO 8859-2 — posiada wszystkie jego drukowalne znaki (a także kilka dodatkowych), lecz kilka z nich zajmuje inne miejsca (w przeciwieństwie do Windows-1252, w którym wszystkie drukowalne znaki zajmują to samo miejsce co w ISO 8859-1)"
to takie krótkie info
Hoffer007 [Usunięty]
Wysłany: 4 Luty 2008, 19:43
Lediko
Mozesz powiedziec ile kosztuje nowa soczewka LEDIL?
Chętnie bym taka kupił:D (nie znalazlem jej na waszej stronie)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum