To chyba jednak bardziej ekonomicznie wychodzi kupować halogeny

Jak mi jeszcze raz ktoś wyskoczy z ekologią i ekonomią, to wymierzę liścia

+1 A nic mi nie mówMarooned pisze:Jak mi jeszcze raz ktoś wyskoczy z ekologią i ekonomią, to wymierzę liścia
Szału w sensie ilości światła, czy barwy? Bo faktycznie XP-G2 Q2 dają dużo mniej światła przy 1A niż XM-L2 S6marmez pisze:ale jakoś szału w porównaniu do poprzednich ciepłych diod Cree nie widzę.
Hmm. Kusisz, żeby je jednak połączyć w szeregu i porównać na żywo jasności przy tym samym prądzie.Zbychur pisze:Kurcze według datasheet XT-E Q-2 nawet przy 1,5A mają ok 60% światła w stosunku do XM-L2 S6 przy 1A
Barwy. Choć jest ładna, nie wpada za bardzo w żółcie, czy róże.Zbychur pisze:Szału w sensie ilości światła, czy barwy? Bo faktycznie XP-G2 Q2 dają dużo mniej światła przy 1A niż XM-L2 S6
Też, większość, ale nie miałem jakoś problemów z zalutowaniem na podłożu i ciepełko też szybko się przedostaje na body. Szczerze mówiąc widziałem to ale jakoś nie przywiązywałem specjalnie to tego wagi, chyba dla tego, że wszystkie tak miały i uznałem chyba, że tak musi być. Możliwe, że to jakaś wada, ale nie zauważyłem, żeby miała negatywny wpływ na działanie diody. Zresztą w przypadku xp-g2 jest podobnie. Diody miałem z dwóch różnych źródeł i w obu przypadkach tak to wyglądało.marmez pisze:BTW, Twoje S6 też miały na padzie termalnym utleniony krąg
Przepraszam popatrzyłem w złą rubrykę, bo jakoś dziwnie duża ta różnica mi wychodziła, ale jednak jest, mniejsza, ale znacząca i przy mniejszym Vf.marmez pisze:Zbychur napisał/a:
Kurcze według datasheet XT-E Q-2 nawet przy 1,5A mają ok 60% światła w stosunku do XM-L2 S6 przy 1A
Hmm. Kusisz, żeby je jednak połączyć w szeregu i porównać na żywo jasności przy tym samym prądzie.