Mała latarka na AAA w rozsądnej cenie.
Witam
Proponuję Ci zerknąć jeszcze na ten link, bardzo fajne latareczki a i tryby w Ti3 bardzo dobre. Tryb moon to 0,04Lm:
http://www.thrunite.com/catapult-light/
Proponuję Ci zerknąć jeszcze na ten link, bardzo fajne latareczki a i tryby w Ti3 bardzo dobre. Tryb moon to 0,04Lm:
http://www.thrunite.com/catapult-light/
pozdrawiam Tomek
"Gdy jest bardzo smutno to kocha się zachody słońca."
Antoine de Saint-Exupery
"Gdy jest bardzo smutno to kocha się zachody słońca."
Antoine de Saint-Exupery
A UltraFire LZZ-06 ($10) / Crelant V01A ($10) / XL-03 ($9) / JEXREE Mini ($5).
Trzeba zweryfikować "jakość", np. JEXREE Mini ma problemy z przełączaniem trybów...
Zdaję mi się że JEXREE Mini za $5 ze szklanym szkiełkiem, aluminiowym reflektorem (niestety SMO), koronką z nierdzewki, stabilnym klipsem i otworem na kółko, bije wszelkie rekordy "rozsądności ceny"
tylko co z tym przełączaniem trybów....
Recenzje/info:
- Crelant V01A
- LZZ-06 i JEXREE Mini
[ Dodano: 29 Sierpień 2014, 11:10 ]
Może i CQG S1 za $9, ale to z nierdzewki.
Był/jest dostępny klon za $6 ale bez otworu na kółko więc do kluczy się nie nadaje.
Trzeba zweryfikować "jakość", np. JEXREE Mini ma problemy z przełączaniem trybów...
Zdaję mi się że JEXREE Mini za $5 ze szklanym szkiełkiem, aluminiowym reflektorem (niestety SMO), koronką z nierdzewki, stabilnym klipsem i otworem na kółko, bije wszelkie rekordy "rozsądności ceny"

tylko co z tym przełączaniem trybów....
Recenzje/info:
- Crelant V01A
- LZZ-06 i JEXREE Mini
[ Dodano: 29 Sierpień 2014, 11:10 ]
Może i CQG S1 za $9, ale to z nierdzewki.
Był/jest dostępny klon za $6 ale bez otworu na kółko więc do kluczy się nie nadaje.
Najszerszym miejscem jest sześciokąt, który zapobiega turlaniu się latarki.Kiełek pisze:1) Mógłbyś zmierzyć tego Tanka w najszerszym miejscu? Średnicę albo obwód.
Ten sześciokąt po przekątnej ma ok. 16,5 mm, cała reszta ma około 15 mm i 70 mm długości.
Widać na co świeci, jest mocniejszy niż breloczki do kluczy z diodą.Kiełek pisze:2) Jak wygląda jego tryb low - widać że świeci, czy widać na co świeci?
Przed chwilą wsadziłem do niego Philipsa 900 mAh, który na dzień dzisiejszy ma ok. 500 mAh.Kiełek pisze:3) Wiesz może czy pociągnie na tanim akumulatorku Ni-Mh?
Był ładowany chyba ponad tydzień temu, przy wkładaniu do latarki miał napięcie 1,3 V.
Wszystkie tryby świecenia się od siebie różniły, ale były słabsze niż na Eneloopie, czy ReCyko+.
Po ok. 15 min świecenia w trybie high, nie widać, żeby ilość światła była mniejsza niż na początku.
Napięcie akumulatora po tych 15 min spadło do poziomu ok. 1,15V.
Nowy Eneloop AAA (BK-4MCCE) kosztuje około 7 zł (komplet 4 szt. to koszt 27 zł).
Eneloopy ze starszej serii UTGB można kupić nawet po 6 zł za sztukę.
ReCyko+ dla odmiany kosztuje nieco ponad 4 zł za sztukę.
Wydaje mi się, że nie są one zbyt drogie i spokojnie można się "szarpnąć" nawet na Eneloopa

Ciemności rozświetlają mi:
Convoy S2 XM-L2 T6 4C 2,1A, Convoy M1 XM-L2 U2 1A 2,8A, Convoy C8 XM-L2 U2 1A 2,8A,
UltraFire S5 XP-L V4 3D 2,1A, SolarStorm SC01 XM-L2, Tank007 E09 XP-E, Tank007 TK-701 SSC, Mactronic NIGHT HUNTER II, i inne
Convoy S2 XM-L2 T6 4C 2,1A, Convoy M1 XM-L2 U2 1A 2,8A, Convoy C8 XM-L2 U2 1A 2,8A,
UltraFire S5 XP-L V4 3D 2,1A, SolarStorm SC01 XM-L2, Tank007 E09 XP-E, Tank007 TK-701 SSC, Mactronic NIGHT HUNTER II, i inne

Witam po dłuższej przerwie, mam nadzieję, że za wykopanie tego postu nie dostanę złotej łopaty 
Postanowiłem napisać, bo jako sprzęt EDC preferuje też Victorinoxy i zawsze mi zależało na tym, aby podręczna latarka mieściła się w odpowiedniej kieszonce kaburki do pasa na scyzoryk. Maglite Solitaire żarówkowa to faktycznie słabizna na dzisiejsze czasy, do tego moja się szybko popsuła. Miałem Tanka i TrustFire, obydwie zdechły i właśnie je wystawiłem na części na tutejszej giełdzie, może komuś się przydadzą. Przeglądałem tu posty odnośnie innych latarek, ale do chińskich wynalazków trochę się zraziłem, a polecane firmówki (Olight, Fenix) są dość kosztowne no i odrobinę, ale za grube. A trafiła się okazyjnie Maglite Solitaire LED (w cenie nowej od firmy od prywatnej osoby nowy zestaw z Vickiem Classic wartym połowę tej kasy), więc choć obawiałem się troszke tych 37 lumenów, to zaryzykowałem parę dni temu i na razie nie żałuję. Jakość wykonania piękna, latarka malutka i leciutka, a siła światła mile zaskoczyła. Prawdopodobnie amerykańskie lumeny trochę mocniejsze od chińskich
, a do tego nadrabia dobrym rozkładem i fajną dość ciepłą barwą, ogólnie niezbyt wiele ustępuje swoim azjatyckim poprzedniczkom, które miały teoretycznie przynajmniej 80 lumenów - jako podręczna lampka na bliższe dystanse powinna wystarczyć, miejmy nadzieję że jakością w połączeniu z możliwością noszenia w kaburce nadrobi nieco słabszą moc i brak trybów. Na razie zużywam pierwszy akumulatorek, zobaczymy jak się spisze na dłuższą metę, postaram się napisać recenzję za jakiś czas.

Postanowiłem napisać, bo jako sprzęt EDC preferuje też Victorinoxy i zawsze mi zależało na tym, aby podręczna latarka mieściła się w odpowiedniej kieszonce kaburki do pasa na scyzoryk. Maglite Solitaire żarówkowa to faktycznie słabizna na dzisiejsze czasy, do tego moja się szybko popsuła. Miałem Tanka i TrustFire, obydwie zdechły i właśnie je wystawiłem na części na tutejszej giełdzie, może komuś się przydadzą. Przeglądałem tu posty odnośnie innych latarek, ale do chińskich wynalazków trochę się zraziłem, a polecane firmówki (Olight, Fenix) są dość kosztowne no i odrobinę, ale za grube. A trafiła się okazyjnie Maglite Solitaire LED (w cenie nowej od firmy od prywatnej osoby nowy zestaw z Vickiem Classic wartym połowę tej kasy), więc choć obawiałem się troszke tych 37 lumenów, to zaryzykowałem parę dni temu i na razie nie żałuję. Jakość wykonania piękna, latarka malutka i leciutka, a siła światła mile zaskoczyła. Prawdopodobnie amerykańskie lumeny trochę mocniejsze od chińskich

Ten Nitefighter całkiem ciekawie wygląda, może być niezłą alternatywą dla Tanka007 E09 

Ciemności rozświetlają mi: