Całość waży ponoć mniej (338g)niż poprzednie urządzenie tej firmy o pojemnośći 16000 mAh. Na opakowaniu znajduje się "karta zdrapka" za pomocą której można na stronie internetowej firmy sprawdzić legalność i oryginalność otrzymanego towaru. Na obudowie można znaleźć diody powiadamiające o stanie naładowania urządzenia, przycisk włączający, dwa wyjścia USB oraz jedno wejście microusb.

Można zatem ładować powerbankiem dwa urządzenia jednocześnie maksymalnym prądem 5,1V/3,6A, a sam powerbank "wspiera" szybkie ładowanie np. 5V/2A, 9V/2A, 12V/1,5A co pozwala w ciągu 3h naładować go do 11000 mAh. Z tego co wiem to do środka Xiaomi wrzuca aku od LG lub Panasonica tj. sześć aku o poj.3350 mAh.Cena w przedsprzedaży to 24$, teraz można zakupić o jakieś 10$ więcej.
co do realnych pojemności - po pierwszym rozładowaniu, byłem w stanie naładować go do pojemności 16744 mAh.

a przy rozładowaniu prądem 5V/1A dało wynik 12355 mAh

wydaje mi się że za taką cenę, sprawność powerbanku jest bardzo dobra, być może po kilkukrotnym użyciu wynik będzie odrobinę lepszy.
W tym miejscu można doczytać o przeprowadzonych pomiarach tego urządzenia, w profesjonalny sposób, a nie tak jak u mnie chińskim miernikiem za dolara