Szperacz - Masakrator HID

...wszystko związane z lampami wyładowczymi, HID i nie tylko...
Awatar użytkownika
Fluxor
Posty: 2549
Rejestracja: wtorek 16 gru 2008, 12:17
Lokalizacja: Opole

Szperacz - Masakrator HID

Post autor: Fluxor »

Woltomierz do pakietu zasilajacego. Idioto odporny, mozna zle podlaczyc i nic sie nie stanie. Obsluguje do 4-Cell Li-Po Battery. Cena 3,28$

Digital Multi-cell Lithium Battery Voltage LED Display for R/C Models

Obrazek
Obrazek

Sygnalizator dzwiekowo/swietlny. Wyje jak wsciekly. Swieci na zielono kiedy napiecie jest OK. Miga na czerwono kiedy cela jest bliska rozladowaniu. Wyje i swieci na czerwono kiedy zbliza sie do niebezpiecznej granicy 2,8V. Obsluguje do 3S. Cena 3,61$

11.1V Battery Alarm Buzzer for RC Helicopter

Obrazek

Pakiet Win Force. Jakosciowo najwyzsza polka to napewno nie jest ale na poczatek do zasilania HIDa wystarczy. Na alledrogo kupiony za 42 zl.

Obrazek

Wtepne zlozenie wszystkiego i uruchomienie. Wlacznik czolgowy 35A 24V.

Obrazek
Obrazek

Dzieki uprzejmosci sklepu MILHUNT HID zagoscil z doborowym towarzystwie JETBeama M2S

Obrazek

Kilka beamshotow. Po lewej JETBeam M2S z dioda SST50 a po prawej HID.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Beamshoty na 144 metry.

UltraFire 504B

Obrazek

Solarforce Skyline I

Obrazek

Szperacz-Masakrator

Obrazek

Jakies stare beamshoty na ten sam budynek.

Referencyjne

Obrazek

Wujek HID.

ISO 400 F5.6 1s WB Swiatlo Dzienne

Obrazek

ISO 400 F5.6 2s WB Swiatlo Dzienne

Obrazek

ISO 400 F5.6 3,2s WB Swiatlo Dzienne

Obrazek

Odleglosc do drzew okolo 60 metrow

ISO 400 F5.6 1s WB Swiatlo Dzienne

Obrazek

ISO 400 F5.6 2s WB Swiatlo Dzienne

Obrazek

ISO 400 F5.6 3,2s WB Swiatlo Dzienne

Obrazek
Ostatnio zmieniony poniedziałek 26 lip 2010, 16:53 przez Fluxor, łącznie zmieniany 4 razy.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin
Posty: 8474
Rejestracja: niedziela 02 sie 2009, 20:35
Lokalizacja: Gądki

Post autor: Pyra »

Nie chcę być fałszywym prorokiem, ale wydaje mi się, że ten woltomierz pracuje sekwencyjnie podając kolejno napięcia na poszczególnych celach, czyli 6 pomiarów, a zdaje się, ze masz mniejszy pakiet. :roll:

Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Awatar użytkownika
Fluxor
Posty: 2549
Rejestracja: wtorek 16 gru 2008, 12:17
Lokalizacja: Opole

Post autor: Fluxor »

Wszystko dziala, obsluguje od 2 do 6.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin
Posty: 8474
Rejestracja: niedziela 02 sie 2009, 20:35
Lokalizacja: Gądki

Post autor: Pyra »

Fluxor pisze:Wszystko dziala, obsluguje od 2 do 6.
Aha czyli wykrywa ilość podłączonych ogniw....

Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Awatar użytkownika
Hans Trans
Posty: 108
Rejestracja: poniedziałek 19 paź 2009, 17:26
Lokalizacja: Wrocław

Post autor: Hans Trans »

A mnie bardziej martwi, że pokazywane wartości będą nieprecyzyjne... Pisali niektórzy, że odchyłki sięgają 0.3V! Gdyby szanowny kolega był uprzejmy ten ciekawy wytwór chińskiej myśli technicznej bezlitośnie zweryfikować woltomierzem, będę wdzięczny. Tyż se chciołem kupić...
Awatar użytkownika
Fluxor
Posty: 2549
Rejestracja: wtorek 16 gru 2008, 12:17
Lokalizacja: Opole

Post autor: Fluxor »

Sygnalizator dzwiekowo/optyczny sprawdzony. Ryczy jak wsciekly i miga/swieci na czerwono. Pakiet starczy na okolo 25 minut swiecenia.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
Awatar użytkownika
m-blue
Posty: 383
Rejestracja: czwartek 31 lip 2008, 02:39
Lokalizacja: Częstochowa

Post autor: m-blue »

możesz zapodać jakiegoś linka do tego sygalizatora? swego czasu namierzyłem na allegro gościa, co takie rzeczy robi, ale sie temat odwlekł... plus był taki, że mogł zaprogramować progi jakie się chciało itp.
Pozdrawiam,
Michał
Awatar użytkownika
Hans Trans
Posty: 108
Rejestracja: poniedziałek 19 paź 2009, 17:26
Lokalizacja: Wrocław

Post autor: Hans Trans »

Dzięki wielkie za wyniki pomiarów woltomierzem, jak widać jest całkiem nieźle.
cateye330h
Posty: 41
Rejestracja: piątek 19 mar 2010, 11:16
Lokalizacja: lubraniec

Post autor: cateye330h »

m-blue pisze:możesz zapodać jakiegoś linka do tego sygalizatora? swego czasu namierzyłem na allegro gościa, co takie rzeczy robi, ale sie temat odwlekł... plus był taki, że mogł zaprogramować progi jakie się chciało itp.
Obrazek
To chyba to? A działa to cudo z jednym ogniwem 3.6/3.7V? I jak się to podłącza pod te piny?
Awatar użytkownika
Fluxor
Posty: 2549
Rejestracja: wtorek 16 gru 2008, 12:17
Lokalizacja: Opole

Post autor: Fluxor »

Prace postępują powoli do przodu. Wstępna próba złożenia całości i uruchomienia.
Ostatnio zmieniony poniedziałek 26 lip 2010, 16:41 przez Fluxor, łącznie zmieniany 1 raz.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
Tomeqp
Posty: 954
Rejestracja: niedziela 22 lis 2009, 20:06
Lokalizacja: Gdańsk

Post autor: Tomeqp »

No w końcu go pokazałeś. :smile: Też myślałem o woltomierzu do swojego, ale wtedy wzrosłyby koszty. Później się będę bawił w ewentualne dodatki. A w Twoim reflektor jest oryginalny od tego szperacza, czy wsadziłeś jakiś inny?
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
energysnake
Posty: 169
Rejestracja: czwartek 20 maja 2010, 00:35
Lokalizacja: ...

Post autor: energysnake »

uoahahao dzień w nocy :szok:
Ultrafire A10B mod XP-G R5
Lumahunter SE Digital mod XM-L T6
Solarforce L2P XM-L T6 mod by Greg
Awatar użytkownika
Darek
Posty: 249
Rejestracja: środa 17 cze 2009, 16:14
Lokalizacja: Płock

Post autor: Darek »

A ten wyłącznik on-off to nie buchniety z PKP?Bo mam taki sam :mrgreen:
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin
Posty: 8474
Rejestracja: niedziela 02 sie 2009, 20:35
Lokalizacja: Gądki

Post autor: Pyra »

Darek pisze:A ten wyłącznik on-off to nie buchniety z PKP?Bo mam taki sam :mrgreen:
No to teraz wiem kto mi "bucha" przełączniki :twisted:
Są jeszcze identyczne wersje zintegrowane z wyłącznikiem przeciążeniowym, coś jak protoplasta wyłączników typu "S" (lata 50 - 60)

Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Awatar użytkownika
Fluxor
Posty: 2549
Rejestracja: wtorek 16 gru 2008, 12:17
Lokalizacja: Opole

Post autor: Fluxor »

Ponoc montowali je kiedys w czolgach. Jego wytrzymalosc 35A 24V jak znalazl do latarki.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
ODPOWIEDZ