Z tych 3 polecam Ci tylko ten najmniejszy (link wcześniej podałem), pracuje już przy 1S od 2.7V, aktualizuje wskazania i ma błąd pomiaru mniejszy niż 10 mV.
Jak pakiet 1S to pokazuje tylko pojedyncze napięcie. Jak więcej S to oczywiście po kolei wszystkie ogniwa i napięcie na całym pakiecie.Kuras77 pisze:Czy ten mały, preferowany przez Ciebie ma również funkcję pokazywania po kolei napięcia poszczególnych aku pakietu?
Nie ma opcji - nie ogarniam tej meeega stronygreg pisze:Złącza JST-XH są w Farnellu. Zaraz po nowym roku robię tam zakupy, więc można się dołączyć.
w farnellowej szukajce wpisz "JAPAN SOLDERLESS TERMINALS" i już da się to przeglądać..Kuras77 pisze:Nie ma opcji - nie ogarniam tej meeega stronygreg pisze:Złącza JST-XH są w Farnellu. Zaraz po nowym roku robię tam zakupy, więc można się dołączyć.Tam jest chyba kilka milionów elementów... Chyba jednak zamówię te złącza na eBay chyba, że ktoś mi pomoże.
Dziś podłączyłem swojego i mam dokładnie to samo - przy 2S ten mierniczek zaniża napięcie o równe 40mV czyli tak jak u Ciebie, 20mV na ogniwofredek pisze: Ten z buzerkiem byłby super, gdyby tylko dokładnie pokazywał, niestety czym większy pakiety tym większy błąd. Już przy 3S jest ponad 60 mV na trzecim ogniwie (sumuje błędy?) co go jak dla mnie dyskwalifikuje jako miernik napięcia na ogniwach pakietu. W kalibrację może się pobawię jak będą miał dokładne rezystorki smd i taką dużą przezroczystą koszulkę termokurczliwą.