Właśnie o ten malezyjski mi chodzi. Nie wiem czy już przestać o nim myśleć czy dać mu jeszcze jakiś czas.arekm pisze:Malezyjskim statkiem (to co kiedyś, bodaj w maju, miało iść samolotem ale finalnie popłynęło statkiem) - nie dostałem do tej pory.
FastTech
Napisz do care@pos.com.my (bok poczty malezyjskiej).
Witam wszystkich, podzielę się swoimi doświadczeniami podczas zakupów na fasttech'u.
- Kupiłem ładowarkę solarną (lipiec) - miała "przybyć" w ciągu 30 dni - wskazuje na statek lub samolot
- W trackig'u pokazuje że "wybyła" 11 lipca
- Po miesiącu zakładam ticket i zasięgam info w fastech'u co się dzieje z moją paczką, ale oni nie wiedzieli jakim sposobem paczka została nadana więc....
... piszę do poczty w Malezji i po 2 tygodniach mam odpowiedź że paczka jedzie do mnie drogą lądową. Czas oczekiwania 8-16 tygodni.
- Piszę do fastech'u i dostaję częściowy zwrot kasy (ok. 20%)
- Czekam do upływu 4 miesięcy, paczki brak.
- Piszę do fastech'u i dostaję zapewnienie że otrzymam zwrot kasy do PayPal.
Solidna firma!
Z powyższego wynika że jeżeli "nasza nowa zabawka" ma w sobie baterie/ogniwa to w sumie nie wiadomo jakim środkiem lokomocji do nas dotrze (chyba że wykupuje się "płatny" sposób dostawy).
Inne różne rzeczy kupiłem ostatnio na fasttech oraz dx i dla nich czas oczekiwania wynosił max 2 tygodnie.
Pozdrawiam wszystkich, życzę udanych zakupów u uczciwych Chińczyków.
- Kupiłem ładowarkę solarną (lipiec) - miała "przybyć" w ciągu 30 dni - wskazuje na statek lub samolot
- W trackig'u pokazuje że "wybyła" 11 lipca
- Po miesiącu zakładam ticket i zasięgam info w fastech'u co się dzieje z moją paczką, ale oni nie wiedzieli jakim sposobem paczka została nadana więc....
... piszę do poczty w Malezji i po 2 tygodniach mam odpowiedź że paczka jedzie do mnie drogą lądową. Czas oczekiwania 8-16 tygodni.
- Piszę do fastech'u i dostaję częściowy zwrot kasy (ok. 20%)
- Czekam do upływu 4 miesięcy, paczki brak.
- Piszę do fastech'u i dostaję zapewnienie że otrzymam zwrot kasy do PayPal.
Solidna firma!

Z powyższego wynika że jeżeli "nasza nowa zabawka" ma w sobie baterie/ogniwa to w sumie nie wiadomo jakim środkiem lokomocji do nas dotrze (chyba że wykupuje się "płatny" sposób dostawy).
Inne różne rzeczy kupiłem ostatnio na fasttech oraz dx i dla nich czas oczekiwania wynosił max 2 tygodnie.
Pozdrawiam wszystkich, życzę udanych zakupów u uczciwych Chińczyków.