Latarka uniwersalna EDC X1 | LED XM-L2 1050lm 3x XP-L 1800lm
Moderator: greg
Tak, niebawem pojawi się wersja 3x XP-L, 1800lm. Czas pracy na pełnej mocy do 45 minut. Jedna latarka X1 na 3x XP-L świeci porównywalnie do dwóch sztuk X1 z XM-L2.
Sprzęt głównie do downhillu i innych ekstremalnych sportów.
Sprzęt głównie do downhillu i innych ekstremalnych sportów.
Sterownik extended v3.5 HE <klik>
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
Jak przystało na newguy'a - witam wszystkich.
Od dłuższego czasu "polowałem" na latarkę od Grega, aż wreszcie przy okazji urlopowego wyjazdu na Mazury szarpnąłem się na zestaw: X1 v2.1, ładowarka, aku 3400mAh, pokrowiec. Latareczka jak na swoje gabaryty wywołuje duży efekt "WOW" - ogromna ilość światła. Kapitalna jako EDC - dzięki temu że nosiłem ją podczas wyjazdu przy pasku to przydawała się np. podczas zwiedzania Twierdzy Boyen, polowej kwatery Himmlera w Pozezdrzu. Na co dzień jeździ ze mną w plecaku.
Dla potomnych, którzy zakupią wersję programowalną - przeczytajcie dokładnie CAŁĄ instrukcję. Ja tego nie zrobiłem i po ~30 min "klikania" w środku nocy już chciałem pisać do Grega (klakson...
).
Ze swojej strony mogę X1 v2.1 szczerze polecić.
PS. Mała ciekawostka - kurier, po krótkiej rozmowie telefonicznej, przywiózł mi przesyłkę bezpośrednio na plażę
Od dłuższego czasu "polowałem" na latarkę od Grega, aż wreszcie przy okazji urlopowego wyjazdu na Mazury szarpnąłem się na zestaw: X1 v2.1, ładowarka, aku 3400mAh, pokrowiec. Latareczka jak na swoje gabaryty wywołuje duży efekt "WOW" - ogromna ilość światła. Kapitalna jako EDC - dzięki temu że nosiłem ją podczas wyjazdu przy pasku to przydawała się np. podczas zwiedzania Twierdzy Boyen, polowej kwatery Himmlera w Pozezdrzu. Na co dzień jeździ ze mną w plecaku.
Dla potomnych, którzy zakupią wersję programowalną - przeczytajcie dokładnie CAŁĄ instrukcję. Ja tego nie zrobiłem i po ~30 min "klikania" w środku nocy już chciałem pisać do Grega (klakson...

Ze swojej strony mogę X1 v2.1 szczerze polecić.
PS. Mała ciekawostka - kurier, po krótkiej rozmowie telefonicznej, przywiózł mi przesyłkę bezpośrednio na plażę

Z czystym sercem mogę polecić zakupy u grega. Świetny kontakt i błyskawiczna wysyłka. Na tyle szybka że nie zdążyłem się jeszcze zaopatrzyć w ogniwa do X1 (zamówienie w forumowym sklepiku czeka na relizację)
Mogę więc tylko ocenić latarkę wizualnie i prezentuje się świetnie, widać wysoką jakość wykonania.
Przy wyborze latarki był dla mnie istotny zakup na fakturę (do firmy) i tutaj kolejne miłe zaskoczenie ze strony grega. Opis na dokumencie zawiera tylko informację "Zestaw oświetleniowy LED", bez wyszczególnienia poszczególnych zakupionych elementów, więc żaden US nie powinien się przyczepić
W sumie to szkoda że nie wiedziałem o tym wcześniej bo zamówiłbym więcej akcesoriów do X1, a tak to jak miałbym wytłumaczyć zakup np. kabury kiedy lampka kupiona została z przeznaczeniem na rower?
Jeszcze raz - polecam!

Przy wyborze latarki był dla mnie istotny zakup na fakturę (do firmy) i tutaj kolejne miłe zaskoczenie ze strony grega. Opis na dokumencie zawiera tylko informację "Zestaw oświetleniowy LED", bez wyszczególnienia poszczególnych zakupionych elementów, więc żaden US nie powinien się przyczepić

Jeszcze raz - polecam!

Z tym to ostrożnie, bo trafi się jeszcze jakiś miłośnik światełek z urzędu S. i wizytą na forum upiecze dwie pieczenie na jednym ogniuCrocodil pisze:Przy wyborze latarki był dla mnie istotny zakup na fakturę (do firmy) i tutaj kolejne miłe zaskoczenie ze strony grega. Opis na dokumencie zawiera tylko informację "Zestaw oświetleniowy LED", bez wyszczególnienia poszczególnych zakupionych elementów, więc żaden US nie powinien się przyczepićW sumie to szkoda że nie wiedziałem o tym wcześniej bo zamówiłbym więcej akcesoriów do X1, a tak to jak miałbym wytłumaczyć zakup np. kabury kiedy lampka kupiona została z przeznaczeniem na rower?

/Estel
Info dla moderatorów - wbrew "numerologii", to NIE jest mój pierwszy post - dwa poprzednie były w działach nie zliczanych, w obu się witałem, a witanie się po raz trzeci uważałbym za nieco "przygłupie"...
Cóż, to było pisane teoretycznie - faktycznie kupiłem tylko rzeczy potrzebne by móc wykorzystać latarkę na rowerze (latarka, uchwyt, ładowarka, pojemnik na zapasowe ogniwa). A rower wykorzystuję do dojazdów na miejsce wykonywania umowy z klientem.Estel pisze:Z tym to ostrożnie, bo trafi się jeszcze jakiś miłośnik światełek z urzędu S. i wizytą na forum upiecze dwie pieczenie na jednym ogniu
/Estel
Info dla moderatorów - wbrew "numerologii", to NIE jest mój pierwszy post - dwa poprzednie były w działach nie zliczanych, w obu się witałem, a witanie się po raz trzeci uważałbym za nieco "przygłupie"...
Mam nadzieję, że urzędnicy skarbówki jednak bardziej zainteresowani są ściganiem przekrętów za grube miliony, niż czytaniem "światełek"

Witam mam 2 pytania:
1) ile wynosi koszt wysyłki 1szt?
2) chciałbym, żeby świeciła jak najmocniej, jak najdalej, w miarę możliwości wąsko i przede wszystkim nie "trupio". Jak to skonfigurować? Z tego co przeczytałem to musi być:
- ref. OP, żeby było wąsko
- XM-L2 T6 4C, żeby barwa była naturalna
- wersja extended 2.1, żeby było jeszcze mocniej i dalej.
Strobo nie potrzebuję. To nie ma być na rower tylko w miarę możliwości "wąskie" EDC. Oświećcie mnie czy moja konfiguracja jest zgodna z założeniami?
1) ile wynosi koszt wysyłki 1szt?
2) chciałbym, żeby świeciła jak najmocniej, jak najdalej, w miarę możliwości wąsko i przede wszystkim nie "trupio". Jak to skonfigurować? Z tego co przeczytałem to musi być:
- ref. OP, żeby było wąsko
- XM-L2 T6 4C, żeby barwa była naturalna
- wersja extended 2.1, żeby było jeszcze mocniej i dalej.
Strobo nie potrzebuję. To nie ma być na rower tylko w miarę możliwości "wąskie" EDC. Oświećcie mnie czy moja konfiguracja jest zgodna z założeniami?
Piciex, na życzenie montuję LED XP-L V4 3D, to daje neutralną barwę światła i maksymalny zasięg jaki jest możliwy z tego sprzętu, cena bez zmian. Dodatkowo jest opcja dodania układów AMC dla zwiększenia mocy, maks +2 szt. czyli +2x350mA, koszt 5zł/szt. Wysyłka paczka priorytet 13 zł.
Do wersji dowolnej. Temperaturę kontroluje procesor i ilość AMC nie ma żadnego znaczenia. Czas pracy w trybie maks. będzie krótszy o 25%, skoro driver pobiera o 25% większy prąd, to oczywiste. Gwarancji udzielam na każdy sprzęt spod mojej ręki.
-
Czy ktoś miał okazję używać X1 jako czołówkę ?
Oczywiście jestem świadomy że X1 nie będzie tak wygodna jak typowa czołówka.
Chciałbym wiedzieć czy jej masa nie jest za duża (nie ciągnie głowy i nie dokucza za bardzo) oraz czy nie świeci w oczy ...
X1 będzie służyć jako światełko na rower, ale moja czołówka też już powoli kończy żywot, dlatego pomyślałem o takim combo
Oczywiście jestem świadomy że X1 nie będzie tak wygodna jak typowa czołówka.
Chciałbym wiedzieć czy jej masa nie jest za duża (nie ciągnie głowy i nie dokucza za bardzo) oraz czy nie świeci w oczy ...
X1 będzie służyć jako światełko na rower, ale moja czołówka też już powoli kończy żywot, dlatego pomyślałem o takim combo

Ja kupiłem właśnie jako pomoc przy naprawie pojazdów samochodowych.
Masa nie jest za duża i nie ciągnie głowy ale gwałtowne ruchy głową - mam tu na myśli skakanie czy bieganie to już czuć, ale wiadomo bo latarka ma jakąś wagę.
W oczy nie świeci jak mam okulary założone to świeciła mi w szkło, więc wysunąłem ją trochę na mocowaniu paska do przodu lub przesuwając z położenia znad ucha w okolice skroni.
Tylko dziwnie to wygląda dla postronnych osób które cię widzą bo wyglądasz jak uniwersalny żołnierz
:)
Masa nie jest za duża i nie ciągnie głowy ale gwałtowne ruchy głową - mam tu na myśli skakanie czy bieganie to już czuć, ale wiadomo bo latarka ma jakąś wagę.
W oczy nie świeci jak mam okulary założone to świeciła mi w szkło, więc wysunąłem ją trochę na mocowaniu paska do przodu lub przesuwając z położenia znad ucha w okolice skroni.
Tylko dziwnie to wygląda dla postronnych osób które cię widzą bo wyglądasz jak uniwersalny żołnierz