Gluter pisze:zrobiona z większej ilości mięsa, niż waży.
Chodzi Ci o to, że z kilograma mięsa robią 2,3kg. To są przecież normy unijne, ustalone przez naukowców. Szczerze mówiąc, to za PRL-u jak się poszło do Warsa na PKP i dostałeś karminadle w 50% zrobione z bułki tartej i papieru toaletowego, a reszta to mięso jakieś tam, to i tak było zdrowsze niż dzisiejsze wędliny po dwadzieścia kilka zł/kg. Według unijnego "debila", przepraszam dietetyka, cudowne rozmnożenie mięsa, pędzonego w zwierzynie na antybiotykach i sterydach, o ponad 100% jest zdrowsze, niż przypalona skórka na wędzonce własnej produkcji, z prosiaka który hodowany był przez prawie rok na zbożu z własnego pola bez oprysków, burakach i ziemniakach. Teraz dla porównania świniaka gna się w pół roku do 120kg. Ot cała filozofia.
[ Dodano: 14 Marzec 2014, 12:15 ]
Zakupiłem sobie baterię do laptopa tak z ciekawości na ogniwa, niestety dno. 31zł z wysyłką poszło w błoto. Po rozbiórce okazało się, że żadne ogniwo nie ma nawet 0,5V
Opis był taki
PRZEDMIOTEM AUKCJI JEST BATERIA DO LAPTOPA
FIRMY LENOVO
NATĘŻENIE PRĄDU : 5,2AH
NAPIĘCIE : 10,8V
DŁUGOŚĆ BATERII : 205 MM
SZEROKOŚĆ BATERII : 58 MM
GRUBOŚĆ BATERII : 18 MM
BATERIA PRZEZNACZONA JEST NA OGNIWA
JEST LEŻAKIEM MAGAZYNOWYM!!!
PODANA CENA JEST CENĄ BRUTTO

!
WYSTAWIAM FV

!
KOSZT WYSYŁKI NIE ULEGA ZMIANIE
NIEZALEŻNIE OD ILOŚCI ZAKUPIONYCH PRZEDMIOTÓW!!!
Dodano 2014-02-10 10:55
BATERIE SĄ LEŻAKAMI MAGAZYNOWYMI W ZWIĄZKU Z CZYM MOGĄ OKAZAĆ SIĘ WADLIWE!!!
Po rozmowie ze sprzedawcą, dowiedziałem się, że to leżak magazynowy i może być wadliwy. Pytanie, ile musi leżeć bateria laptopowa, żeby napięcie spadło do 0,2V?
[ Dodano: 14 Marzec 2014, 13:53 ]
Najlepsze, bo kobieta powiedziała, że kiedyś mieli chłopaka do sprawdzania tych baterii i wtedy musiały one kosztować 80-120 zł a nie 15zł

, a ja to miałem strasznego pecha bo, są klienci którzy biorą po 200szt i czasem, ale rzadko jedna się trafi taka jak moja. Podkreśliła, drugi raz, że w opisie aukcji jest informacja o takim ryzyku. Najbardziej boli, że to ludzie z moich stron.