Hmm. to trochę może się pomyliłem pisząc o chińskim układzie zapłonowym. Miałem na myśli ten:
http://allegro.pl/uklad-zaplonowy-trans ... 42843.html GE wydawało mi się, że jest Made in China, ale sprawdzać nie będę, bo mam obudowanego

W każdym razie ten nieznośnie bzyczy - temu u mnie w garażu wylądował a i tak mi się to nie podoba - może kiedyś poleci do jakiegoś oświetlenie podwórka
Jestem prawie pewien, że ktoś z wymienionych (elf...? albo człowiek z lasu... ) ma teraz za 80zł te Philipsy, które ja mam. Swoją drogę, te Philipsy są Made in Poland
Co do mieszania barw/oświetleń w domu. To zbyt dużego doświadczenia nie mam. Połowę oświetlenia w domu mam żarowe/halogenowe, połowę na mniej lu bardziej badziewnych świetlówkach zintegrowanych (ale raczej z ciepłą barwą wszystkie) i gdy pierwszy raz wsadziłem pod sufit MH to była tam 942, no i było niefajnie, nie podobało się ani mnie, ani żonie (jej tym bardziej), moja mama też to widziała i też jej się nie podobało, po prostu gdy się wchodziło z pomieszczenia z ciepłą barwą do tego z MH to światło było nieprzyjemnie zimne... Później - ku ogólnemu zadowoleniu zmieniłem 942 na Osramową 930 - i jest super
W garażu mam nad stołem MH 942 i świetlówki 840 i te światła się nie kłócą - dobrze współgrają, w innym koncie garażu mam jakieś starsze zimniejsze świetlówki no i te zimne odstają chłodem.
Te układy do MH, które Ci sprzedawcy (wymienieni przeze mnie) mają (albo mieli dwa dni temu) o mocach 35-150W o ile się nie mylę wszystkie są elektroniczne.
Tego układu dwymocowego 35/70W nie miałem przyjemności (nie)słyszeć w użyciu.
Graphica, gdy kiedyś sprawdzałem, to była chyba tylko w barwach 5000K i 6500K tak, że moim zdaniem nie będzie to współgrało z resztą... ale są też świetlówki (i Philips, i Osram, a może i inne) o CRI ok 92 w barwach od 3000K w górę... z tego, co tutaj czytałem amisiek też się o nich wypowiadał, choć nie tak dobrze, jak o Graphice i Proof Color
Co do podlinkowanej oprawy, to faktycznie fajna i podsuwa mi pomysł na kolejną samoróbkę... Zresztą i tak już myślałem przejść się do najbliższego szklarza i popytać o to czy ma szkła matowe

Moim zdaniem ta oprawa by się nadawała, oczywiście zostaje problem układu zapłonowego, ale chyba nawet dało by go radę umocować przy tej drewnianej ramce, ,równolegle do szyby (tak, by najwęższą stroną była skierowania w kierunku lampy i nie powodowała zbytnich cieni na szybie i na suficie). W tej oprawie podobnie jak w mojej "Desce" światło by oświetlało sufit, co powoduje zmniejszenie cieni w pomieszczeni, czyli ogólne wrażenie rozjaśnienia
BTW jak byś chciał cienką blachę aluminiową (taką jaką ja obijałem swoją Deskę) to napisz, to za koszty wysyłki mogę trochę przesłać.