Lepsze to niż 350-400 lumenówDominik pisze:dostaniesz błysk 120-150 lumenów.

A tak poważnie to trzeba by sprawdzić w praktyce jak zachowuje się tryb strobo i dobrać najwłaściwsze wartości dla obu stron (dosłownie i w przenośni

Lepsze to niż 350-400 lumenówDominik pisze:dostaniesz błysk 120-150 lumenów.
Chciałbym mieć właśnie Lo 350mA, Mid, 500mA, Hi 700mA i Boost 1000mA - ten 1A razy cztery XP-G to będzie jakieś 1500 lumenów!Choć może się nie dać osiągnąć trybu Boost. Możliwośc regulacji prądy max, kończy się chyba na wyborze preselekcjonowanych 350, 500, 700, 1000mA.
Czujnik temperatury jest na PCB driver'a i bada tylko jego temperaturę.Pyra pisze:Do końca też nie rozumiem gdzie trzeba podłączyć i jaki czujnik temperatury.
Tryby to sobie możesz ustawić jakie chcesz, te podane parametry to ustalane prądy maksymalne.Kuras77 pisze: Chciałbym mieć właśnie Lo 350mA, Mid, 500mA, Hi 700mA i Boost 1000mA - ten 1A razy cztery XP-G to będzie jakieś 1500 lumenów!I właśnie dlatego upieram się przy trybie Boost tylko podczas wciskania dodatkowego przycisku
Z tego wynika, że niezupełnie:Kuras77 pisze:Czujnik temperatury jest na PCB driver'a i bada tylko jego temperaturę.Pyra pisze:Do końca też nie rozumiem gdzie trzeba podłączyć i jaki czujnik temperatury.
Boost może mieć i 1,2A ale raczej będzie to trudne do wykonania. Jednak przy Boost 1A różnica między Hi a Boost to i tak będzie jakieś 350 lumenów więc i tak "odczuwalna"...A tryb Boost to ja myślałem coś więcej niż 1Ajeśli to Ci wystarczy to OK
Zapewne chodzi o to że jak zamontujemy driver w korpusie latarki blisko diody to temperatura PCB oraz radiatora diody będzie zbliżona tak więc pośrednio można kontrolować i ją.Z tego wynika, że niezupełnie:
"Temperature sensing with user configurable trip point to limit output current to protect the
driver and/or LED"
To są wejścia na jeden przycisk, normalnie rozwarty. SWB jest połączony z masą zasilania (IN-) i minusem diody sygnalizacyjnej (STAT-).Kuras77 pisze:[...]zastanawiam się do czego służą "wejścia" na dodatkowe switch'e SWA i SWB? Może da się to jakoś skonfigurować?Napiszę do producenta i spytam się o tą opcję.
Zabrałeś mi ostatnią nadzieję...swietlik pisze:To są wejścia na jeden przycisk, normalnie rozwarty. SWB jest połączony z masą zasilania (IN-) i minusem diody sygnalizacyjnej (STAT-).
Nie desperujKuras77 pisze:Zabrałeś mi ostatnią nadzieję...swietlik pisze:To są wejścia na jeden przycisk, normalnie rozwarty. SWB jest połączony z masą zasilania (IN-) i minusem diody sygnalizacyjnej (STAT-).Szkoda, ale i tak napiszę do producenta - może zainteresuje go opcją Boost.
Faktycznie maxFlex'ów jest zero a bFlex'ów aż 173czarny_kruk pisze:z wysylka nie ma problemu o ile sa na stanie - z maxflexami jest zwykle problem.
A ta za $5 (typical International air mail) nie podejdzie (hm... podleci)?przesylka kosztuje 14 dolcow.