Odgrzeję kotleta, czy macie coś sprawdzonego w czym mógłbym zatopić driver w pigule, a potem go móc wyjąć, co by rewelacyjnie przewodziło ciepło? NIeświadomy użyłem w jednej latarce fujika i chyba to będzie ostateczny driver...?
Kajman, ale to są pasty, arctic ceramique lepsza od tej pierwszej. Ja bym tym drivera nie zalewał, bo to nie ma sensu. Ona nie wysycha. A jak wysycha to w wysokich temperaturach i po dłuugim czasie.
Fujik, to z tego co wiem KLEJ, a nie pasta. Więc jeśli chodzi o klej termoprzewodzący to z tańszych albo thermopox albo phobya.
Ale ja chcę właśnie pastę Klej do drivera czyni z niego nierozerwalną część latarki, dziś to popełniłem w Skyray 3T6-850 i modlę się, bym nie musiał tam zaglądać (choć w sumie jak będę musiał to pewnie jak driver padnie i będę mógł go spokojnie rozerwać, ale jeśli to będzie dioda... wtedy gorzej bo śrubka od refajest pod driverem...). A nowy driver z Kai MUSI być zalany żeby się nie przegrzewać, idzie pełnym ogniem ponad 30W mocy,ale termika załącza się baardzo szybko. Po zalaniu glutem (tym razem nieszczęsnym fujikiem) całego miejsca na driver i drivera z wszystkich stron latarka może świecić długo, nagrzewa się w końcu jakoś. Tylko metoda "na klej" nie jest moją wymarzoną na przyszłość, chcę pastę...
Zalewanie to też niedobrze, bo mi może dziurkami wypłynąć, chciałbym móc to nałożyć do piguły, na driver, w driver, a potem wsadzic w to driver w pigułę i móc kiedyś w miarę potrzeby go wyciągnąć. A silikon o ile wiem w końcu twardnieje...?
Driver dociskany jest nakrętkami/lutowany, pasta ma odprowadzić z niego ciepło do obudowy latarki tylko, czyli nie może przewodzić prądu i mieć jak najlepsze przewodnictwo cieplne. Kleić w żadnym wypadku nie powinna aby w przyszłości móc tam dłubać jeszcze
Nie wcisnę tego między płytki i nie oblepię tym całego drivera do góry. Forma silikonu który nie zastyga albo miękkiej pasty byłaby najlepsza, taki gęsty glut
Nie zrozumiałem ,jak ma być zalany driver pastą to najlepiej zwykłą pastę typu H , jak ma być kontakt z metalową częścią tylko to użyj jakiegoś grubego thermopada.