Dziękuję za odpowiedzi.
Zmierzyłem lepszym miernikiem i okazało się, że jednak mam 1.6A. Czy ktoś wie z doświadczenia ile to może być na diodzie?
W jaki sposób mogę zmierzyć prąd za sterownikiem? Muszę rozebrać latarkę? W, którym punkcie mam mierzyć?
Czy sterownik (rozumiem, że chodzi o driver) można jakoś podkręcić czy trzeba go wymieniac, jeśli chce się mieć większy prad?
Napięcie na baterii to 4.1V. Czy to normalne czy powinno być 3.6V?
ion pisze:Czy sterownik (rozumiem, że chodzi o driver) można jakoś podkręcić czy trzeba go wymieniac, jeśli chce się mieć większy prad?
W zasadzie większość sterowników da się "podkręcić", tylko nie wszystkie wytrzymują dłuższą eksploatację.
Napięcie na nieobciążonym ogniwie może mieć do 4,2V; w czasie rozładowywania i pod obciążeniem maleje.
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
ion pisze:Czy sterownik (rozumiem, że chodzi o driver) można jakoś podkręcić czy trzeba go wymieniac, jeśli chce się mieć większy prad?
W zasadzie większość sterowników da się "podkręcić", tylko nie wszystkie wytrzymują dłuższą eksploatację.
Napięcie na nieobciążonym ogniwie może mieć do 4,2V; w czasie rozładowywania i pod obciążeniem maleje.
Pozdrawiam
Świetny temat o pomiarach. Pomiaru prądu na diodzie chyba jednak nie zaryzykuję.
Czy ktoś już mierzył SSC P7 i może podać ile mu wyszło na baterii a ile na diodzie?