Jakie są wymierne korzyści z zastąpienia klasycznego PWM takim układem?
Witam . Przepraszam za odgrzebanie tematu . Czy w lampce którą pan przerabiał to dławik był przy wtyczce zasilającej czy w pojemniku w podstawie lampy? U siebie wstawiłem statecznik ze świetlówki kompaktowej w miejscu dławika i jest w porządku . Migotanie ustało (albo to ja już jestem ślepy) a świetlówka to jakaś w ciepłej barwie chyba Osram.megabit pisze:... a wszelkie świetlówki liniowe, trzonkowe (np. G23) w fabrycznych lampach doprowadzają mnie do szaleństwa swoim migotaniem....
Przy wtyczcekonteno pisze:Witam . Przepraszam za odgrzebanie tematu . Czy w lampce którą pan przerabiał to dławik był przy wtyczce zasilającej czy w pojemniku w podstawie lampy? U siebie wstawiłem statecznik ze świetlówki kompaktowej w miejscu dławika i jest w porządku . Migotanie ustało (albo to ja już jestem ślepy) a świetlówka to jakaś w ciepłej barwie chyba Osram.megabit pisze:... a wszelkie świetlówki liniowe, trzonkowe (np. G23) w fabrycznych lampach doprowadzają mnie do szaleństwa swoim migotaniem....