Wiem, ze dziwne... właśnie myślę nad reklamacja w DX, bona fotkach odbłyśnik jest normalny a tu takie coś...
czy jeśli podpiąłem dwa moje "zajechane" ogniwa równolegle i nadal ciąnęło 0.9-1A, to znaczy że ten sterownik więcej nie wpompuje? czy z tych ogniw (nawet 2) nie jest w stanie więcej wyżłopać?
Polek pisze:Wiem, ze dziwne... właśnie myślę nad reklamacja w DX, bona fotkach odbłyśnik jest normalny a tu takie coś...
czy jeśli podpiąłem dwa moje "zajechane" ogniwa równolegle i nadal ciąnęło 0.9-1A, to znaczy że ten sterownik więcej nie wpompuje? czy z tych ogniw (nawet 2) nie jest w stanie więcej wyżłopać?
Rany Julek, zlituj się zacznij pisać po polsku.....
Jeśli masz podłączone dwa ogniwa równolegle, może to oznaczać, że albo dioda ma wysokie Vf i przy takim napięciu zasilania więcej nie pobierze, albo sterownik mocno ogranicza.
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Czy w tej pigule ma prawo bytu 8*AMC (albo 7 czy 6) czy się zagotuje?
i czy lutownicą kolbową / transformatorową jesteście w stanie serio przylutować poprawnie do ALU cokolwiek, bo nie bardzo mi działa sposób z max temp. przez krótki czas?
Na upartego można coś (ja bym to nazwał) przyczepić do aluminium cyną, ale do tego trza kalafonie, albo pastę lutowniczą, czy jakiś kwas. I na pewno nie będzie to lut, a glut
no właśnie się nie lutuje, ale wszyscy mówią że trzeba driver złapać po obwodzie do piguły... powinienem wytoczyć miedziane? czy przy jeździe na rowerze ~25kmph z XM-l na 2.8A w C8 może sie zagotować driver (fotka piguły wyżej)?
Jeśli nie masz mosiężnego pierścienia w pigule, to by się przydał taki na wcisk wpasowany i do tego przylutowany driver.
Jesli driver nie ma odprowadzenia ciepła na pigułę, to nawet i 100km/h Ci nie wystarczy.
Driver nie padnie od razu, ale po jakimś czasie, procek może odmówić posłuszeństwa.
Może to być pół roku, a może być i miesiąc.
Pozdrawiam
DNF
jeśli dam pierścień miedziany od strony AKU na driver, tak żeby dociskać driver do piguły kiedy przykręcę... korpus(?) to może odprowadzać wystarczającą ilość ciepła?
Drivery będę miał w ręku w środę (KAI się postarał i od wysłania pod drzwi minęło 7 dni ) więc chciałbym przystąpić do działania:)