Skoro admin ciągnie OT to i ja sobie pozwolę

Oliwska wieża na moim ulubionym forum:
klik. Jeszcze na niej nie byłem, byłem za to na
podobnej w Sopocie.
Co do poczty - często sprzedaję i kupuję na All stary sprzęt Hi-Fi i jak dotąd nic nie zaginęło. Jednak już kilka razy sprzęt dotarł uszkodzony. Raz solidny i ciężki amplituner Radmor 5412 dotarł do kupca w stanie jakby oberwał w płytę czołową siekierą. Strata tym większa, że był to
nie używany unikat. Innym razem taki sam dotarł w stanie zewnętrznym nienaruszonym za to wewnątrz powypadały wtyczki wiązek z gniazd... Ciekawe jakim przeciążeniom był poddany. Ostanio dotarł do mnie amplituner Telefunken z 76r. Jedyne 25kg germańskiej elektroniki. Pancerna budowa ale co to dla poczty - dotarł niesprawny. Okazało się, że poczta tak nim rzucała, że pod obudową przekosił się bimetalowy włącznik na radiatorze.
Zauważyłem też, że zdecydowanie nie warto dopłacać za priorytet - idą zawsze dłużej niż standardowe przesyłki. Do mnie dochodzą zazwyczaj po dwóch tygodniach od wysłania, czasem później.
Przy okazji - jeśli to możliwe proszę admina o zmianę pierwszej litery mojego nicka na wielkie "T". Jakoś z pośpiechu małe wpisałem przy rejestracji. Z góry dziękuję:)