Moze chodzilo o wydajnosc pradowa? Tak czy inaczej 180A to naprawde sporo.
Mozna by pomyslec o calkiem sporym metalohalogenie do oswietlania terenu
Pozdrawiam
DNF
EDYCJA:
Ja bylbym za wymiana oswietlenia na power ledach oraz na metalohalogeny, gdyz ich barwa moim zdaniem jest o wiele przyjemniejsza oraz lepiej widac co sie wokol dzieje w porownaniu do zwyklych halogenow. Takie jest moje zdanie, gdyz uwielbiam ta chlodna barwe
Bulba pisze:Ejj, dziewczyny, nie lapcie sie za slowka
A co żeś rzekł, gdy zapytałem co znaczy ten Twój "chalogen"? Jestes niekonsekwentny.
Teraz zagadujesz o dziewczynach, a wtedy "zlość" przepełniła Twe Bulbowe jestestwo
Bulba pisze:Przeciez i tak wiemy o co chłodzi
Wiemy o co chłodzi oraz, ponadto jako bonus - o co chodzi
jaybee, jak nie odpuścisz sobie aroganckiego zachowania osobiście wlepię ci warana za nie koleżeńskie zachowanie (czytaj szukanie dziury w całym etc.) i pisanie nie na temat.
Bulba tyczy to już sie też Ciebie. Panowie na temat!
Czy to jakaś nowa niesprecyzowana choroba? .....światła, światła więcej ŚWIATŁA
jezeli moj post ma byc powodem jakiejkolwiek sprzeczki to dziekuje bardzo....
chcialem wraz z kolegami zmodernizowac naszego GBA czyli naszego stara ale jesli macie zamiar sie tu wyzywac itp to prosze ADMINA albo Dobrego:) albo Złego:) o zakonczenie tematu bo widze ze sie chyba niczego od Was nie dowiem, a szkoda.... Myslalem ze pomorzecie tak jak i my pomagamy ludziom w potrzebie!!!
[ Dodano: Czw Sty 29, 2009 10:38 pm ]
widze ze musze chyba szukac innego forum, a szkoda.....
AMEN
[glow=red]Panowie, jakikolwiek post, docinka, uwaga NIE W TEMACIE i osobiście daję bana na czas zalezny od humoru. Mojego humoru...a wiecie że jestem złym adminem, nie? [/glow]
No
To teraz się skupiamy...
Co z tymi fotkami tych miejsc w które maja ledy pójść?
Jesli ma iść np. pod klosz przydały by się fotki i pod kloszem.
I proszę obejrzec jak juz te klosze-nie klosze będa pozdejmowane CO TAM SIEDZI w oryginale...potrzebne dane z żarówek, np. 24V 0,5A
p.s. Maakaron, lepszego forum nie znajdziesz .
I to pół żartem a całkowicie serio
Atmosfery zły admin przypilnuje. SPokojnie. Linka do innego forum znajdziesz łatwo ale tam za wielu majsterkowiczów nie ma. Raczej specjaliści od kupowania niekoniecznie tanich świecidełek... Bez urazy...
[ Dodano: Czw Sty 29, 2009 11:19 pm ]
dziwne jest dla mnie jedno, a mianowicie to ze jesli ktokolwiek poprosi strazaka o pomoc to on jesli jest w stanie jej udzielic fachowo (jesli nie to wezwie odpowiednie sluzby) zawsze pomoze..... a jesli strazacy prosza to zawsze jakies ale...... widocznie taki juz jest swiat
ja tez nie dlatego CIę rozumiem.
Oglądam fotki...świateł przednich modyfikowac nie chcesz? Bo ich fota jest.
A zewnętrzne kierunki?
Wewnętrzne światełka widze, myślę, że da się zrobic dużo jaśniej
Zewnętrzne to żeby dawało efekt też stawiał bym na HID-y ale raczej nie tanie chińskie-zbyt dużo od tych światełek zalezy. No i mam nadzieję, że nie macie potrzeby "migania" tymi silnymi, docelowo-HIDami? Hidy do tego się nie nadają....o ile wiem
światelek z przodu nie chcemy ruszac, bo jak wszystkie wrzucimy to jest jasno jak w dzien, głównie chodzi o oswietlenie skrytek i najbliższego otoczenia wozu, żeby dalej świecic to mamy na teleskopowym maszcie najaśnice 2x500W zasilaną z agregatu... (do tego chcemy zrobić przenośną najaśnice 2x250W)..... odnośnie oświetlenia roboczego(zewnętrznego) to myslimy o 5 halogenach roboczych (szerokokątne, chyba 75W każdy), po dwa na strone i jeden z tyłu....
[ Dodano: Pią Lut 06, 2009 12:42 am ]
czyli rozumiem ze temat modernizacji sie zakonczył??
Moim zdaniem się nie zakończył. Mam pomysł na podświetlenie skrytek listwami Edison-Opto 336mm długości w temperaturze do wyboru 3000k 4100K albo 6000k zasilanych właśnie z 24V. dających 192lm więc jak chcesz mogę dowiedzieć się o ceny od dostawcy.
jesli to by nie sprawilo wiekszego problemu..... dzieki ze chociaz ktos sie udziela... pozdrawiam w imieniu strazakow!!!
[ Dodano: Czw Lut 12, 2009 11:05 pm ]
szczerze mowiac to ta modernizacje robimy z prywatnych funduszy, a wiec chcielibysmy ja zrobic w miare tanio (zadnczy pieniedzy czyt. ekwiwalentu nie bierzemy do kieszeni tylko wszystko idzie na OSP (glownie stroje i osobiste zabezpieczenie strazaka)). chcemy sie wykazac pomysłowością i udogodnieniem w działaniach. zbyt mocno nie chcemy ingerowac w nasz woz, gdyz czcemy sie starac o nowy (czyt. uzywany z niemiec)......
Przeciez nic sie nie zmarnuje:)
Jesli dostaniecie nowy, to zawsze zakupiony i zamontowany sprzet mozna przelozyc prawda?
Ja oswietlenie zewnetrzne/miejsca akcji zrobilbym np na takiej lampce: http://allegro.pl/item544725372_lampa_o ... jekto.html
Pozdrawiam
DNF