Nie wiem czy zablokowanie edycji ogłoszenia jest dobrym wyborem. Osobiście wolę zedytować posta, aby usunąć nieaktualne pozycje, czy dodać jakiś dodatkowy opis.
Bez edycji, ogłoszenia będą miały pewnie taką formę:
...
Nie wiem czy to będzie dobra, czytelna forma.
Dział handlowy "Sprzedam" jest dla osób sprzedających okazjonalnie a nie typowych handlarzy, co mają co chwilę coś nowego w ofercie i po kilka szt od razu. Jeśli zdarzy się, że jakiś przedmiot zalega a ma się kilka nowych to nic nie stoi na przeszkodzie, żeby napisać w starym ogłoszeniu, że jest nieaktualne a wystawić nowe ogłoszenie, w którym będą i nowe przedmioty i ten stary. Naprawdę nie widzę (z własnego oświadczenia), żeby to było jakimś ograniczeniem. Nawet gdyby był limit max 1 ogłoszenie na miesiąc, to dla przeciętnych osób nie byłoby to żadną przeszkodą.
Mieciu pisze:W dziale Kupię często ludzie piszą, że poszukują np podręczną latarkę, throwera, jakąś diodę, płytkę zabezpieczającą, dobre ogniwo, dobre przewody silikonowe itd....
Spodziewają się, że jakaś dobra dusza podrzuci link do sprawdzonego sklepu.
No właśnie piszą a ten dział nie jest od tego, żeby prowadzić rozmowy i poszukiwania.
Jako założyciel tematu nie (co najwyżej upomnienie, że źle skonstruował ofertę, bo można pisać ale na PW, @ ....), jako osoba pisząca oferty w takim temacie, tak - ostrzeżenie się należy ale oczywiście w najbliższym czasie ostrzeżeń nie będzie za często, bo każdy musi się oswoić z nowymi zasadami. Pewne jest, że każda odpowiedź poleciałaby w kosz a użytkownik trafił by na celownik
Dziubek pisze:Sądzę że szybciej będzie użyć opcji "zgłoś" i w treści zgłoszenia napisać tylko że już nieaktualne.
Jak mam czas to czytam po kolei ogłoszenia i później inne wpisy na forum więc zgłoszenie nic nie przyśpieszy i nie służy do załatwiania takich spraw.
endrju1 pisze:Wg mnie skoro każdy ma wszystkie swoje ogłoszenia zawrzeć w jednym temacie, to chyba powinien mieć możliwość jego edycji, tak aby mógł dodawać nowe lub usuwać (oznaczać że nie aktualne) stare
Edytować nie może ale może odpowiedzieć w swoim temacie i to zauważę od razu po wejściu na forum - edycja może być niewidoczna dla mnie przez wiele dni, bo nie codziennie wchodzę w każdy dział osobno. Oczywiście 1 temat w każdym z działów a nie 1 temat na cały handlowy.