Witam, mam kilka fotek wiec pokarzę

, oto jak siedzi dioda na miedzianym module, nie było żadnych problemów z lutowaniem, pasta do lutowania smd , nakładamy diodę i sru na żelazko, moc 2400 czyli na full i czekamy aż dojdzie do topnienia pasty. Po takim osadzeniu diody uwierzcie że dolutować kabelki od spodu diody to nie taki pikuś, ja najpierw grzałem moduł palnikiem dremela i dopiero po tym zabiegu cyna zaczęła łapać diodę i dało się przylutować kable. Dioda którą tu widać to podobno SST 90, dostałem ja w prezencie od Kodiego ( dzięki

), jej Vf nie jest górnych lotów bo przy 4,2V w diodę idzie 3,2A jednak na eksperymenty się nadaje ( jakiś step-up zasilany z 8,4V pewnie by sobie z tym poradził ).
Reasumując dioda z refem OP wysterowana na 3,2A daje naprawę dużo światła i można z przy jej pomocy zbudować kawał latarki ( co niedługo uczynię z diodą o lepszych parametrach, Kodi wie o co chodzi )

Pozdrawiam.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, są tylko i wyłącznie moją własnością, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.