Jak byłem na długi weekend nad morzem i szedłem nieoświetloną drogą z latarką w trybie high trochę niechcący oślepiłem ludzi z naprzeciwka którzy użyli potem niecenzuralnych słów

Widzisz, ja chciałbym to upchać do Rominsena RC-U4, reflektor nie jest gładki, 40 mm jak pisałem, wczesniej siedziała tam Q2. Teraz mam włożoną XPG R5 i zasięg jest ciekawy.greg pisze: Czyli zasięg. Znaczy, latarki z reflektorem 50mm SMO. Nawet na MC-E zasięg będzie duży. Np.: SmartFire V-65C, Brinyte D8 i temu podobne. Wbrew pozorom, MC-E doskonale skupia się w gładkich, głębokich reflektorach. Nawet da się tak ustawić ogniskową, że efekt krzyża w spocie jest prawie niezauważalny (w terenie kompletnie niewidoczny).
Dobrze, w końcu nawet "fabrycznie" diody są łączone równolegleKuras77 pisze:Czyli jedynym wyjściem by osiągnąć najwięcej światła przy 1A (wartość niezmienialna) jest połączyć szeregowo dwie pary struktur spiętych równolegle? Na każdej strukturze będzie wtedy po 0,5A a światła około 540 lumenów, dobrze kombinuję?
Kuras77 pisze:Pyra, ale jeśli wszystkie cztery struktury diody MC-E "fabrycznie" połączone są równolegle to przy 1A każda dostanie po 250mA a to mało.
Da radę, jest tak jak myślisz.Kuras77 pisze:Czy nie ma problemu by połączyć dwie równoległe pary szeregowo jak na rysunku poniżej?