To mój pierwszy post na forum, więc witam serdecznie wszystkich
Skoro jest spory temat o tej konkretnej przeróbce, pozwolę się podpiąć. Dzięki opiniom z forum kupiłem A10B na dealextreme z przeznaczeniem typowo na rower, ew. jako EDC. Spot okazał się dla mnie jednak trochę zbyt wąski, więc zaryzykowałem zmianę diody na XP-G. Wymieniłem też sterownik na sku.7612, który daje prąd 1050mA w trybie high. I mam pytanie do użytkowników podobnych zestawów: jak to wygląda z temperaturą? Po 15-25 minutach świecenia w trybie maksymalnym, kiedy latarka leży na drewnianej powierzchni, głowica jest na tyle ciepła, że po dotknięciu do policzka delikatnie parzy, to normalne, czy coś zawaliłem przy zmianie diody? Płytka 14mm MCPCB od Ledima, posmarowana od spodu pastą termoprzewodzącą Arctic Silver, przyklejona przy krawędziach odrobiną przezroczystego poxipolu. Podkładka pod diodę z tektury.
edit: zapomniałem dodać - akumulator i reszta korpusu latarki są tylko ciepłe, nie gorące.
Z góry dzięki za odpowiedzi.
PS. Moda zrobiłem dopiero wczoraj, jak wieczorem będzie pogoda, postaram się o terenowe shoty, szerokość promienia wygląda bardzo obiecująco w porównaniu ze starą diodą