Imax B8

....nie pasujące gdzie indziej...
arekm

Post autor: arekm »

Browar pisze:
marmez pisze:
arekm pisze:Koszyki z ebaya: http://www.ebay.com/itm/400731660417
Okropne te koszyki, nie kupujcie tego. Ja coś takiego kupiłem i porażka. Trudno się wkłada, brak napięcia często na kablach (nie stykają ogniwa przy +). Ciężko się wyjmuje.
Mam kilka tych koszyków, każdy trzeba przelutować z nowymi przewodami oraz dociąć te zagięte brzegi, wtedy są bardzo dobre. Ale takie bez przeróbki są do niczego.
Dotarły. Faktycznie do częstego wyjmowania ogniw słabo się nadają z jednego powodu. Ich konstrukcja jest taka by było ciasno i ogniwo nie wypadało z koszyka nawet przy poważniejszych przywaleniach w coś zewnętrznego. Ciasno jest niestety na tyle, że sama sprężyna jest za słaba by przesuwać ogniwo i "+" docisnąć do styku.

Do pakowania w jakieś obudowy i urządzenia pewnie się dobrze nada - tam gdzie ma siedzieć dobrze, długo i nie wypadać (choć hotairem trzeba by nieco rozluźnić ciasnotę, rozciągając koszyk (wzdłuż węższego boku) - tak by sprężyna była w stanie ogniwo dociskać).

Alternatywnie dać tam na stałe tasiemkę pod ogniwo do jego wyciągania.
Awatar użytkownika
Issac

Post autor: Issac »

Obklej taśma dookoła z jezorkiem 1cm.

EDIT:

Zastanawiam się nad nad takim koszykiem szeregowym, jednak bieguny na zdjęciu symbolizują co innego. Jeżeli środkowe terminale są zwarte to powinno pasować... czy źle myślę ?

FASTEch 4S1P
Awatar użytkownika
Browar

Post autor: Browar »

Zaciekawił mnie ten reaktor i mam takie pytania:
- według opisów umieszczanych na stronach regulacja prądu jest ze skokiem 0,1A, natomiast w instrukcji napisano 0,05A, jaka jest prawda?
- jak działa tryb zasilacza laboratoryjnego, w pełni zastąpi "normalny" zasilacz?
- wiatrak hałasuje czy da się żyć?
- czy można regulować prąd podczas ładowania?
- jak tam z dokładnością balansera, jest jakaś kalibracja?
Proszę też o opis ogólnych wrażeń z użytkowania np wady tego sprzętu.
pozdrav
fxxx

Post autor: fxxx »

http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=15219

może coś się rozjaśni. Niestety w EU jest out of stock a w $ to się teraz średnio opłaca. Sam zapomniałem kupić po dobrej cenie a teraz by się przydał :/
hubi2000

Post autor: hubi2000 »

Witajcie dziś podłączyłem odwrotnie + z - tylko się zaiskrzyło i ładowarka Imax przestała mierzyć napięcie i lądować ale normalnie sie uruchamia co w takiej sytuacji uległo uszkodzeniu można to jakoś naprawić ?
ODPOWIEDZ