według opisu z opakowania wychodzi 1320-1440lm/m. Jeśli producent podaje widełki to raczej przyjmuję tę niższą wartość.
A ile jest w tym prawdy to w warunkach domowych tego w sumie nikt nie zweryfikuje.
Co do klosza mlecznego to ja mam 2 wersje, jedna wsuwana i ona faktycznie bardzo przyciemnia, a druga na wcisk i ta jest zdecydowanie bardziej przejrzysta, taki mocniejszy szron, czy mróz.
W praktyce każdy musi sobie sam to przetestować dlatego ja kupiłem po jednej sztuce ze wszystkich kloszy jakie były dostępne u mojego dostawcy, aby mieć porównanie. Dzięki temu wybieram klosz, który moim zdaniem najlepiej pasuje do danego miejsca i zastosowania.
Z ciekawości jak masz rozwiązanie zasilanie taśm, chodzi mi o włącznik.
Ja preferuję odcięcie zasilania po stronie 230V i póki co mam najmniejszy z możliwych łączników natynkowych jakie znalazłem - legrand http://legrand-sklep.pl/782400 - i zamontowałem go w głębi, pod szafką z boku. Zasilacz dałem na szafce. Z racji, że z boku stoi lodówka to przewody są zasłonięte i niewidoczne.
W pierwszym dniu po montażu, siedząc przy stole to włącznik walił po gałach ale teraz go już nie zauważam, zresztą poza lodówką nie ma tam czego podziwiać, a na stojąco i tak go nie widać