lennin, nie wiem, jak głęboko siedzisz w temacie aparatów, ale PS A720 IS to obecnie najlepszy kompakt, jaki wyszedł z fabryki Canona ( nie liczę serii G, bo to już seria PRO )

. Od groma manualnych ustawień, pierścień na obiektyw ( większość droższych Canonów to ma ), do tego małe wymiary, w końcu SD, 2xAA, optyczna stabilizacja obrazu ( dokładnie ta sama co w EOS'ie ). Nie będę się pakował w żadnego FZ30 itp, bo może cyka bardzo fajne fotki, ale jest wielki, a ja nie chcę targać zawsze ze sobą kuferka

. Radziłem się wielu osób ( i fotografów i amatorów ) i w cenie do 800zł A720 IS to najlepszy wybór ( za mały kompakt z bardzo dużymi możliwościami )

. A więcej nie wydam, bo i tak trzeba doliczyć statyw, obiektyw, nakładki polaryzacyjne i inne, akumulatory itp itd

. Taki sobie limit ustaliłem i będę się go trzymał. A Canon w kompaktach jest na pewno lepszy niż Pentax ( za którego dałem 400zł rok temu i nie oczekiwałem cudów

). Wiadomo, co miesiąc ceny idą w dół, a nowe aparaty pojawiają się jak grzyby po deszczu, ale bawiłem się wieloma aparatami i ( nie tylko ) według mnie Canon przoduje w cyfrówkach

.
EOT

.