Fakt zamotanie moje było wielkie ogniwa 18650 mnie wszak chodziło

1 dioda to jedna optyka - możesz regulować tylko ilość światła. 3 diody mogą mieć różne optyki i wtedy reguluje się nie tylko ilość ale i miejsce gdzie pada światło.jarcyk pisze:Jako swiezy Pozdrawiam Wszystkich juz ,,oświeconych" i tych co będą oswieceni.
Ja sie sklaniam do budowywlasnej rowerowki na MC-E.
Czy ktos mi moze podac linki do driverow do tego leda (ze 2-3 tryby)
Piervotnie myslalem o 3xXP-G ale nie znalazlem nigdzie potrojnego podloza i optyki potrojnej.
Prosba do praktykow co lepiej mc-e czy 3x xp-g
Pozdro Wszystkim
MC-E fajnie działało z kolimatorem ROCKET-O. 2 struktury włączone dawały światło "krótkie" a 4 "długie". Przełączanie z 4 na 2 struktury zrobiłem tak, że włącznikiem zwierałem 2 z nich. Niestety dioda po krótkim czasie takiej zabawy padłakrudnik pisze:MCE ma cztery struktury, światło z każdej pada trochę inaczej - można by spróbować w ten sposób wybierać oświetlane miejsce, ale nie mam pojęcia jak to może wyjść, czy zakres jest odpowiedni?
Czy ktoś robił takie próby lub pomiary, jakie obszary są oświetlane przez poszczególne struktury MC-E
przy różnych optykach?
Jak rozumiem, sugerujesz, że to daje oczekiwany efekt? W sumie zachęciłeś mnie i chyba wkrótce nabęde wspomniany kolimator (akurat mam wolne MC-E) i zrobię pomiary moim 'przyrządem'.Piotrek K. pisze: MC-E fajnie działało z kolimatorem ROCKET-O. 2 struktury włączone dawały światło "krótkie" a 4 "długie".
Świeciło to jakoś tak (był widoczny ciemniejszy poziomy pasek pomiędzy górną a dolną plamą światła, ale nie przeszkadzał on zbytnioJak rozumiem, sugerujesz, że to daje oczekiwany efekt?