midiled - Kostka V3

Oświetlenie montowane na głowie
krytix
Posty: 40
Rejestracja: piątek 12 lis 2010, 15:46
Lokalizacja: Czechowice-Dziedzice

midiled - Kostka V3

Post autor: krytix »

Witajcie

Można już oficjalnie mówić o nowym projekcie mocnej czołówki z wyższej półki. To młodsza siostra Kostki o numerku V3. Żeby nie rozpisywać tutaj za dużo, zachęcam do odwiedzenia witryny: midiled.pl gdzie znajdziecie wszelkie informacje techniczne i zdjęcia.

pozdrawiamy :)
mick1
Posty: 157
Rejestracja: wtorek 04 sty 2011, 21:40
Lokalizacja: Luboń

Post autor: mick1 »

I to jest chyba to, czego potrzebuję - teraz tylko pytanie - ile? :D
krytix
Posty: 40
Rejestracja: piątek 12 lis 2010, 15:46
Lokalizacja: Czechowice-Dziedzice

Post autor: krytix »

Hej :)
Wszelkie pytania albo przez formularz na stronie albo bezpośrednio na info(at)midiled.pl
Barba
Posty: 40
Rejestracja: piątek 07 gru 2012, 13:47
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: Barba »

Bardzo ładna :wink:

Dwa pytania:

Nie będzie już dostępna kostka V2/duo? Bardzo mnie to martwi bo się na nią szykowałem na wiosnę.

Na jakiej zasadzie działa przycisk obsługujący dwie diody? Jakiś opis by się przydał jak zmieniamy tryby.

Edit.

Jeszcze może trzecie pytanie które mnie nurtowało zawsze.
Czy pomiędzy kolimatorem a brudnym światem zewnętrznym jest jakaś szybka z powłokami?
krytix
Posty: 40
Rejestracja: piątek 12 lis 2010, 15:46
Lokalizacja: Czechowice-Dziedzice

Post autor: krytix »

Kostka Duo nie będzie już wspierana. Jej produkcja jest uciążliwa i podnosi koszty. Była modelem przejściowym.
V3 jest o niebo doskonalsza od Duo i tańsza.

Sterowanie przyciskiem zobrazowane będzie na stronce do dwóch dni. W skrócie: 1-klik cykl zmiany trybu dla diody szerokiej, 2-klik cykl zmiany dla wąskiej.

Tak między kolimatorem a powietrzem ziemskim zabrudzonym jest szybka z powłoką AR :)
Awatar użytkownika
ologda
Posty: 356
Rejestracja: wtorek 25 wrz 2012, 08:38
Lokalizacja: Gdańsk

Post autor: ologda »

Bardzo łądna :-)
Ciekawy jestem ile więcej procentowo będzie światła pomiędzy tym projektem a kostką V1.
Największa latarka świata( fotka)
4metry wysokości

Idę w stronę światła
krytix
Posty: 40
Rejestracja: piątek 12 lis 2010, 15:46
Lokalizacja: Czechowice-Dziedzice

Post autor: krytix »

Oczywiście 2x więcej, z tym że są 2 rodzaje skupienia.
Awatar użytkownika
bandit
Posty: 638
Rejestracja: środa 15 paź 2008, 10:47
Lokalizacja: Tychy

Post autor: bandit »

krytix pisze:Hej :)
Wszelkie pytania albo przez formularz na stronie albo bezpośrednio na info(at)midiled.pl
Czemu cena nie może być podana oficjalnie, na stronie lub chociaż tutaj, na forum ?
Jest to produkt "masowy", nie jednostkowa konstrukcja pod konkretnego nabywcę.
Dlatego nie rozumiem, po co ta tajemniczość odnośnie ceny.
Chyba, że sam Midi jeszcze jej nie określił ?
Uważam, że dzięki podawaniu oficjalnie ceny, Midi na tym nic nie straci, a może nawet zyska następnego kupca.
Sporo osób myśli, że to jest robione indywiduwalnie pod konkretnego nabywcę i musi być drogie i go nie stać.
A często okazuje się, że jest odwrotnie.
Zamiast kupić latarkę do poprawek, może będzie go stać na zakup latarki, przy której nie będzie już musiał nic "grzebać".
Warto to przemyśleć.
Nie mówię tutaj o jednostkowych egzemplarzach, które muszą być wyceniane indywidualnie. To zrozumiałe.
Ostatnio zmieniony sobota 16 lut 2013, 14:21 przez bandit, łącznie zmieniany 3 razy.
mick1
Posty: 157
Rejestracja: wtorek 04 sty 2011, 21:40
Lokalizacja: Luboń

Post autor: mick1 »

Ja jeszcze czekam na opis załączania/wyłączania.
Czy to się nada do jaskini. Troszkę mnie zmartwiło, że zamiast 2 włączników jest jeden, ale mam nadzieję, że okaże się, że nie mam się czym martwić :)
P33
Posty: 32
Rejestracja: wtorek 29 sty 2013, 00:19
Lokalizacja: Kraków

Post autor: P33 »

bandit pisze:
krytix pisze:Hej :)
Wszelkie pytania albo przez formularz na stronie albo bezpośrednio na info(at)midiled.pl
Czemu cena nie może być podana oficjalnie, na stronie lub chociaż tutaj, na forum ?
Jest to produkt "masowy", nie jednostkowa konstrukcja pod konkretnego nabywcę.
Dlatego nie rozumiem, po co ta tajemniczość odnośnie ceny.
Chyba, że sam Midi jeszcze jej nie określił ?
Uważam, że dzięki podawaniu oficjalnie ceny, Midi na tym nic nie straci, a może nawet zyska następnego kupca.
Sporo osób myśli, że to jest robione indywiduwalnie pod konkretnego nabywcę i musi być drogie i go nie stać.
A często okazuje się, że jest odwrotnie.
Zamiast kupić latarkę do poprawek, może będzie go stać na zakup latarki, przy której nie będzie już musiał nic "grzebać".
Warto to przemyśleć.
Nie mówię tutaj o jednostkowych egzemplarzach, które muszą być wyceniane indywidualnie. To zrozumiałe.
Ale co to za problem? Przecież można zapytać osobiście w mailu o interesującą opcję i podzielić się ze społecznością na forum? Przecież to żadna tajemnica i wygląda raczej na niedopatrzenie sprzedającego.

Taka V1 kosztuje 500 złotych więc zakładam, że V3 nie będzie tu w konkurencji cena/jakość błyszczała ponad miarę :)
Awatar użytkownika
bandit
Posty: 638
Rejestracja: środa 15 paź 2008, 10:47
Lokalizacja: Tychy

Post autor: bandit »

Ok, ale po co ma każdy pytać w @ ? Chyba łatwiej nawet dla Midiego podać cene i mieć "spokój" :-)
Heh to nie jest problem, tylko dziwi mnie taka tejemnica odnośnie cen, to wszystko :-)
P33
Posty: 32
Rejestracja: wtorek 29 sty 2013, 00:19
Lokalizacja: Kraków

Post autor: P33 »

Chociaż w sumie to dość dziwna praktyka, fakt.
Jakby producent wstydził się kwoty, którą chce za produkt, zamiast podać cenę i skierować uwagę na zalety produktu nad tańszą konkurencją :)
Awatar użytkownika
midi
Posty: 1208
Rejestracja: niedziela 20 sty 2008, 21:04
Lokalizacja: Radom

Post autor: midi »

Witam serdecznie, kostka V3 to lampka która powstała jak na razie w kilku sztukach i jest na etapie testowania, jej cena nie jest jeszcze ostatecznie oszacowania i na razie jej nie podaję, mam zamiar by lampki V1 i V3 były produkcja seryjną i trwają rozmowy z podwykonawcami części do lampek jak chciał bym się skupić na ich składaniu i szukaniu odbiorców w większych ilościach. Jak wspomniałem powstało kilka lampek i zrobiłem je sam, gdy ustalę ceny z podwykonawcami będzie można oszacować koszt nowej V3. Ostatnio mam sporo zajęć i moje życie nieco zmieniło moje działania tak więc mam mniej czasu nad pracą z lampkami , by to zmienić będę musiał posiłkować się podwykonawcami. Jak wszystko będzie ustalone i gotowe ceny pojawią się na nowej stronie, chcę po prostu dograć wszystko do końca, nie chcę robić lampek na zamówienie a wypuścić V3 w jednej wersji z ustalonymi trybami bez kombinowania z każdą lampką i ustalaniem indywidualnie jej trybów. Mam zamiar złożyć całą serię tak by nie trzeba było czekać na produkt, lampka będzie posiadała swoje pudełko instrukcję itd. Być może za wcześnie Krytix o tym napisał ( ma doświadczenie z obróbka metali CNC jak i pomaga mi w pewnych sprawach ) i za wcześnie udostępnił stronę, sporo ludzi pytało o wygląd itp. więc strona miała za zadanie co nie co ukazać. Jak wspomniałem , jak tylko wiadomo będzie więcej co do ceny podam ją na stronie. Obecnie chciał bym zakupić maszynę CNC, to teraz jest dla mnie priorytetem, z tego powodu mało się udzielam na forum, powstał też budynek ( malutki :-| ) w którym chciał bym urządzić swoją mini halkę :-) maszynową , być może powstanie też nowa spółka w związku z osoba zainteresowaną w inwestowanie w taka dziedzinę więc jak widzicie mam masę spraw na głowie i sporo ważnych jak dla mnie decyzji wpływających na dalsze moje losy. Proszę zatem o odrobinę wyrozumiałości dla mnie, za jakiś niedługi czas powinno się to wszystko wyklarować i uspokoić.
Pozdrawiam serdecznie.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, są tylko i wyłącznie moją własnością, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
tery
Posty: 131
Rejestracja: niedziela 10 lip 2011, 10:58
Lokalizacja: wlkp

Post autor: tery »

Piękna czołówka,już zbieram kasę...
Awatar użytkownika
bandit
Posty: 638
Rejestracja: środa 15 paź 2008, 10:47
Lokalizacja: Tychy

Post autor: bandit »

Właśnie o to mi chodziło Midi. Więc czekamy na cene nowej V3. Fakt, wydaje się super :-) Ciekawi mnie ta zmiana trybów jednym przyciskiem 2 ledów.
Czy nie będzie to zbyt trudne do okiełznania w trudnych warunkach. Zapewne czas pokaże. :-)

Editt:
Wybacz, Krzycho123 <wstydniś>
Ostatnio zmieniony poniedziałek 18 lut 2013, 09:16 przez bandit, łącznie zmieniany 3 razy.
ODPOWIEDZ