Rejestracja konta

...sprawy techniczne i organizacyjne dotyczące forum...propozycje, uwagi, wnioski, pochwały ;-)...etc
Awatar użytkownika
tomeksz68

Rejestracja konta

Post autor: tomeksz68 »

Witam
Mam takie pytanie. Przy rejestracji nowego konta trzeba wypełnić odpowiednie rubryki i podać swoje dane. Niektóre z nich są obowiązkowe oznaczone czerwonymi *.
Konkretnie chodzi o rubrykę miasta, skoro jest ona obowiązkowa to powinna być tam wpisana konkretna nazwa a nie: nazwa województwa, skrót literowy z tablicy rejestracyjnej [to nie urząd komunikacji tylko forum] czy inne dziwadła. W Rzeszowie charakterystycznym obiektem jest Pomnik walk rewolucyjnych. Gdybym napisał, że pochodzę z miasta: wielkiej ci... to nikt by nie wiedział co to jest, a u nas tak się na tą budowlę mówi :mrgreen: . Chyba nikt się nie wstydzi nazwy swojego grodu z którego pochodzi. Fajnie jest wiedzieć skąd pochodzi osoba z którą się koresponduje <mysli>
Proszę rozważyć moje spostrzeżenie.
pozdrawiam Tomek

"Gdy jest bardzo smutno to kocha się zachody słońca."
Antoine de Saint-Exupery
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam
Cóż można napisać... Jedni się nie wstydzą Gądek czy Wiskitek, bo i dlaczego, a inni nawet płeć zmieniają.
Tłumaczenia "wolności" są różne... W sumie to piszącemu powinno zależeć na podaniu prawidłowej lokalizacji, aby wiadomo było kto z chętnych do pomocy mieszka najbliżej.

Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Awatar użytkownika
Rysiu.

Post autor: Rysiu. »

tomeksz68, z tym że nie wiedzą gdzie jest miasto wielkiej to nie do końca się zgodzę, bo kilka miesięcy temu zaczepili mnie jacyś obcokrajowcy którzy mieli się spotkać ze znajomymi tylko nie wiedzieli/pamiętali nazwy ulicy ale za to te element miasta znali, na początku mnie to zatkało a potem mało się nie udusiłem oni z resztą też jak udało mi się przemówić. Do tej pory jak sobie przypomnę to się śmieje :rotfl:

To taka mała anegdotka była.

A co do tematu to nie każdy chce być znaleziony w internecie więc od niego zależy czy poda więcej/mniej danych o sobie, mnie na przykład łatwo znaleźć na forach i portalach bo używam jednego nicku w miarę dostępności bez/z końcówką _01_92 lub jej wariacjami ale na FB ze świeczka szukać.
UF C2: XM-L2 T6 3C @8AMC; XM-L U2 1C @10AMC; XM-L2 T6 3C@10AMC; XM-L2 U3 7A@10AMC
Awatar użytkownika
tomeksz68

Post autor: tomeksz68 »

Witam
Pyra no masz rację, jak kto woli albo jak się nie wstydzi :oops:
W każdym razie fakt jeśli ktoś komuś chciałby pomóc to jeszcze musi się dopytywać skąd, dokąd kiedy itd.
Rysiu_01_92 ty wiesz co to wielka ci... bo widzę Rze. Ci obco krajowcy to też dobre musiały być gady i wiele słyszeć o tej pięknej stolicy Podkarpacia. :mrgreen: I o tej dziwacznej kładce nad ulicą za miliony złotych. :razz: Ten pomysł przywiózł nasz prezydent T.F. z Chin.
pozdrawiam Tomek

"Gdy jest bardzo smutno to kocha się zachody słońca."
Antoine de Saint-Exupery
Awatar użytkownika
Rysiu.

Post autor: Rysiu. »

Wtedy kładka jeszcze w budowie była ale pewnie też by się zdziwili takim tworem w tym miejscu, bo nie powiem lubię ją czytaj. pojeździć windą, ale moim zdaniem bardziej by pasowało postawić ją nad rondem Dmowskiego a nie pomiędzy urzędem a Europą w ciasnej uliczce gdzie pasuje jak pięść do nosa.

A co do obcokrajowców to na pewno teraz nigdy nie zapomną tego wyróżniającego się punktu na mapie. Najciekawiej jest w okresie wycieczkowym, w tamtym roku grupa Chińskich turystów zwiedzała Sukiennice i podszedł taki młody z metra cięty z aparatem i zaczął brzdąkać w swoim języku (nie wiem jak to trafniej określić) na migi udało mi się ustalić że jest w potrzebie za za potrzebą no więc delikwenta zaprowadziłem, uwielbiam obcokrajowców nie dość że poprawiają humor to można sobie porozmawiać (o ile się da :mrgreen: )
UF C2: XM-L2 T6 3C @8AMC; XM-L U2 1C @10AMC; XM-L2 T6 3C@10AMC; XM-L2 U3 7A@10AMC
ODPOWIEDZ