Doszedłem ostatnio do wniosku że fajnie by było wyposażyć się w niezgorszej jakości źródło światła do regularnego użytku. W temacie jestem kompletnie świeży dlatego zwracam się z prośbą do Was o wskazówki i radę

1. Zastosowanie
Oświetlanie stanowiska przy rozkładaniu sprzętu do obserwacji nocnego nieba (mam już po dziurki w nosie doświetlanie diodą ze smartphone'u), sporadyczne przeprawy przez jakieś lasy, więc zasięg też ma znaczenie, oraz oczywiście codzienne trywialne rzeczy gdzie trzeba coś doświetlić. Czyli latarka jak najbardziej poręczna z wieloma trybami pracy.
Jeszcze takie pytanie na boku, można znaleźć latarkę w formie batona z dodatkową czerwoną diodą? Widziałem tylko czołówki z tą opcją a jednak wolał bym bardziej uniwersalną postać, jak nie ma to trudno
2. Zasilanie
Tutaj za bardzo nie wiem, podobno akumulatorki z tych małych EDC są bardziej wydajne. Więc wszystko zależy co będzie miało większą wartość użytkową w danym modelu
3. Cena około 200 zł, można naginać w obie strony.
Latarki które wpadły mi w oko póki co:
- Olight S1
- Solarforce L2P (custom z allegro)
- Convoy S2+
Bardzo proszę o radę, czy to co wymieniłem zda egzamin czy można dorwać coś lepszego w tych cenach? Olight przekonuje rozmiarem i magnesem z tyłu, Solarforce osiągami.
Z góry dziękuję za opinię