LEDy zamiast halogenów w suficie

Domowe, energooszczędne instalacje LED, HID, halogenowe etc. Światło w stacjonarnych aplikacjach codziennego użytku.
mario1

LEDy zamiast halogenów w suficie

Post autor: mario1 »

Witam.

Z racji iż na Forum zostało już wymyślone niemal wszystko, postanowiłem nie wyważać otwartych drzwi i zapytać.

Właśnie przystępuję do remontu mieszkania. Chciałbym zrobić sufit podwieszany , ale zależy mi żeby jak najmniej obniżyć pomieszczenie. Zwykłe halogeny montowane w sufit są dość głębokie, więc pomyślałem o jakiś mniej typowych LEDach. Priorytetem jest ciepła barwa światła z wysokim CIR (światło zbliżone do halogenów żarowych) i mała głębokość montażu.
Na pewno już któryś z kolegów "walczył z takim tematem.

Pozdrawiam
M.
plecho1
Kontakt:

Post autor: plecho1 »

Raczej nic mniejszego od halogenów i jednocześnie dobrze świecącego nie znajdziesz. Ledy emitujące mocne światło dość mocno się grzeją i to ciepło odpowiedni radiator musi rozproszyć więc bardzo małe rozmiary nie wchodzą w grę. Zobacz co sprzedaje jeden z forumowiczów, niestety nie są to małe lampki http://www.swiatelka.pl/viewforum.php?f=57
rider

Post autor: rider »

Z tego co wiem to minimum opuścisz sufit o 7cm i chyba wsadzisz każdy zamiennik, ja kupowałem u Bociana z wysokim CRI i jestem mega zadowolony, te co brałem chyba już nie robi ale warto sprawdzić co ciekawego ma.
ODPOWIEDZ