GumiaK, na pewno to umrzemy

. Nie przeceniaj pracowników PP.
kisi, opcja trackingu ZAWSZE jest proponowana w Shopping Cart, jak masz podsumowanie zakupy ( mowa o DX ). Klikasz "Add Tracking to this order ( czy coś takiego ) i automatycznie dodaje. Warto też kupić za $0.01 'zdejmowanie' loga DX z paczki. Kiedyś chyba tracking dodawany był za free ( albo powyżej jakiejś kwoty? ), bo wiem, że pierwsze moje zakupy z DX były z trackingiem, drugie też, później nie, a teraz kupowałem go dodatkowo, mimo, że lampka za $14.
Odnośnie tematu - ja mam skrzynkę na bramie ( list wielkości kartki A5, gruby na max 4cm przejdzie ) i przytrafiła mi się podobna sytuacja. List z DX ( i jedna z Allegro, ale to inna sprawa, więc pominę ) został wepchnięty w 1/4 do otworu i sobie dyndał - bramę na wjeździe mam cofniętą jakieś 4m od chodnika, a ulica jest dość ruchliwa - aż wyjęła go matka, wracająca z pracy. Listonosz nawet nie zadzwonił. Potem okazało się, że to jakaś nowa listonoszka ( dziwne, że gdy zginął mi TANK także pracowała listonoszka, ale jakaś inna w zastępstwie 'mojego listonosza' - pewnie też wsadziła list w skrzynkę jak ta pierwsza... ) na kilka dni przejęła rewir mojej ulicy. Czasami bywało tak - a propos awizo - że listonosz widząc, że stoi auto na wjeździe, drugie na chodniku, ludzie rozmawiają w domu, zostawiał awizo i szedł dalej. Potem mi sąsiad mówił, albo ktoś z rodziny, jak widział z piętra. Cóż, jak listonosz woli nosić niż zostawić

. Natomiast ten 'mój' listonosz - jakiś koleś pod 30stkę - zawsze zadzwoni dwa razy domofonem, nawet jak list zwykły, czy rachunek za kom. to osobiście wręczy. Oby takich więcej... choć domyślam się, że za taką płacę, mało komu się chce ( też marne usprawiedliwienie ). To w moim rodzinnym mieście.
W Opolu, w mieszkaniu studenckim, w bloku, jakiś młody listonosz zawsze włazi na moje 2gie piętro i niezależnie, czy polecony/zwykły list, zawsze dostarcza do ręki. Kurierzy z paczkami także są ok. Kilka razy zdarzyło się, że zastałem awizo, ale kilkaset metrów dalej mam Pocztę Glówną czynną 24h, więc sobie pospacerowałem

.