W minioną sobotę po sześciu bardzo szczęśliwych latach użytkowania poległa moja Mactronic Epic. W pierwszym odruchu chciałem kupić nową identyczną ale raz że ciężko ją dostać a dwa że może jest coś innego ciekawego?
To na czym mi zależy:
- regulacja mocy światła białego
- baterie raczej zwykłe paluszki niż ładowalne akumulatorki
- miliard lumenów nie jest priorytetem bo Epic miał 180 co mi w sumie wystarczało a cokolwiek innego nie kupię to będzie miało i tak więcej

- skłaniam się ku podobnej budowie - baterie na potylicy i pasek przez czubek głowy
- 200zł to raczej max. Epic kosztował mnie 6 lat temu 140zł i do dziś mam poczucie świetnego stosunku jakości do ceny
- opcja zakupu na Ali wchodzi w grę pod warunkiem że będzie to pewniak na zasadzie "kupiłem dokładnie tą - link - i jest super
To co obejrzałem to dwa inne mactronici:
Phantom - cięższy od Epica bo 4 paluszki i wygląda na to że nie ma regulacji siły światła
Vizo (nie RC) - brak paska przez czubek głowy ale z tego co widzę regulacja mocy światła jest - jeśli nie wyprowadźcie mnie z błędu
Ofertę Black Diamond i Petzl znam i odrzucam bo po prostu mi nie podchodzą (i finansowo i technicznie). A jeśli ktoś ma nowego Epica w szufladzie i chce się pozbyć to też może być opcja!
Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.