Całkiem nowe ogniwo TrustFire 18650...

czyli nasze opinie, odczucia i wnioski o światełkach
Sawim

Całkiem nowe ogniwo TrustFire 18650...

Post autor: Sawim »

Wyjete z blisterka, nowka sztuka, przed chwila przyjechalo z DX, 2gie wyglada normalnie i wlasnie sie laduje. To capi dosc dziwnie, i troche jakos mu nie ufam i chyba nie wsadze do ladowarki... IN TRUSTFIRE LI-ION`S WE (DONT) TRUST ;)

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

...przed użyciem napisać testament ... :mrgreen:
Czekamy na wnioski ;-)
Sawim

Calineczka pisze:...przed użyciem napisać testament ... :mrgreen:
Czekamy na wnioski ;-)
Wnioski... Wnioski sa proste i oczywiste - tylko ogniwa AW. Mam 8 roznych, wszystkie sprawne, TrupFire mam 2 z czego 1 wyglada jak wyzej... BTW, moze ktos chce do testow lub czegokolwiek innego te zwloki? To ponoc protected ;)
c++

Post autor: c++ »

UF jest o niebo lepiej wykonane od Trusta, przykład:
miałem 18650 od TF- poszedł w pare tygodni. Teraz mam 16340- musiałem rzucić o ściane, żeby zadziałał (ale teraz działa :D) 14500 od UF mam chyba z pół roku- zero jakichkolwiek oznak zepsucia.
Także- kupujcie rzeczy od UltraFire ;)
toosh
Kontakt:

Post autor: toosh »

co to są ogniwa 'AW'? można jakiś link?
Sawim

toosh pisze:co to są ogniwa 'AW'? można jakiś link?
Wstyd nie wiedziec ;) Ok, zartowalem. Drogie, ale warte kazdego centa. Tez chinskie, ale z kontrola jakosci i robione wg. specyfikacji kolesia co sie na tym zna. Najtaniej do kupienia tu:

http://www.cpfmarketplace.com/mp/showth ... p?t=173892
toosh
Kontakt:

Post autor: toosh »

koleś kupuje, sprawdza i odsprzedaje je po kontroli pojemności etc.?

- Protected 18650 ( 2200mAH ) ---- $12.00 each *Upgraded New *Button Top Cell ( The Only Protected cell powers up the WA1185 )

to znaczy, że mimo 2500mAH w opisie, w rzeczywistości mają t 2,2?
Awatar użytkownika
pawelsz

Post autor: pawelsz »

nie toosh, AW bo o nim mowa je produkuje i robi to naprawdę dobrze, skoro latarkoholicy z całego świata zgodnie mówią, że ogniwa od AW są najlepsze.
Nie zawyża parametrów oraz ma dobre zabezpieczenia - PCB, termiczne oraz na wzrost ciśnienia...
Tu masz krótki opis 1go z ogniw:
http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=220
Dodam, że obsługa u AW jest super- od zamówienia/zapłacenia do dostawy mija ok tygodnia i obsługa jest naprawdę super.
Awatar użytkownika
Dominik

Post autor: Dominik »

tosh - ogniwa 2500/2600 są dostępne na rynku produkuje je LG-Hem i Samsung ale w sprzedaży detalicznej są dostępne tylko w kilku wyspecjalizowanych sklepach (w ramach ciekawostki dorzucę, że ważą średnio 48-50g). Są opisane marką producenta, napieciem znamionowym, numerem serii i pojemnością. Powszechnie dostępne ogniwa 18650 – zwykle mają pojemność ok. 2000-2200 i ważą 43-44g i od bidy znajdziesz na nich oznaczenie typu 18650.
użytkownik zbanowany za niekoleżeńskie zachowanie (m.in. wykasowanie wartościowych treści ze swoich postów)
Sawim

Duzy plus dla DX - napisalem skarzenie, odpisali ze chetnie wymienia, chyba ze wole zwrot kasy... Wyglada na to, ze wiedza co sprzedaja ;P
kisi

Post autor: kisi »

Sawim pisze:Duzy plus dla DX - napisalem skarzenie, odpisali ze chetnie wymienia, chyba ze wole zwrot kasy... Wyglada na to, ze wiedza co sprzedaja ;P
Czy w przypadku wymiany musisz im odesłać wadliwy towar ? Bo jesli tak to operacja jest nieopłacalna...
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

....ode mnie jeszcze nigdy zwrotu nie chcieli, ale tez reklamacje byly na kwoty nie wyzsze niz 15$
Sawim

kisi pisze:Czy w przypadku wymiany musisz im odesłać wadliwy towar ? Bo jesli tak to operacja jest nieopłacalna...
Nie, starczyly im zdjecia.
ODPOWIEDZ