Mactronic, Ledlenser czy Armytek?

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Awatar użytkownika
pietros

Post autor: pietros »

Wybierając między firmami, to nie ma się co zastanawiać, zdecydowanie Armytek.
Mactronic polski? Przecież to zwykły importer masówki z Chin. A Ledlenser? Dokładnie tak jak napisałeś WYDAJE się premium...
Bruirn42

Post autor: Bruirn42 »

Dzień dobry,

Dopiero się zainteresowałem tematem latarek, bo szukam jednej na prezent i po długim procesie eliminacji z ogromnego wyboru producentów dotarłem do tego momentu, w którym wiem, że chcę zakupić latarkę jednej z tych 3 firm.

Mactronic, bo lubię wspierać polskie firmy, a same latarki też nie wydają się złe. Ledlenser, bo podoba mi się możliwość indywidualnej modyfikacji trybów oraz to jak "premium" wydają się ich latarki (na prezent ma to znaczenie). Armytek, bo w podobnych cenach dostanę lepsze specyfikacje niż w dwóch poprzednich firmach, a ich żywotność wydaję się na tym nie cierpieć.

Latarka na dłużej niż np. zajrzenie pod kanapę będzie potrzebna pewnie jakoś raz na miesiąc. Nie będzie też raczej używana w ekstremalnych warunkach. Chodzi o to żeby jak już się po nią sięgnie to działała i to przez lata. W pierwszej kolejności ma być po prostu niezawodna.

Jest ktoś w stanie mi doradzić? Z góry dzięki!

PS Z wybieraniem konkretnych modeli już będę radził sobie sam i dobierał odpowiednie specyfikacje. Jak już marka będzie solidna to o model się nie boję.
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Re: Mactronic, Ledlenser czy Armytek?

Post autor: Pyra »

Witam

Połączyłem z odpowiedzią, która została udzielona do pierwotnego posta, dlatego jest jako pierwsza.

Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Mociumpel

Post autor: Mociumpel »

Jeśli chcesz wesprzeć NAPRAWDĘ Polską myśl, konstrukcje i realizację to skieruj oko na tego rodzaju propozycję https://allegro.pl/oferta/bocialarka-co ... 9892467473 czy https://allegro.pl/oferta/latarka-edc-x ... 2540319678 - człeki to światłe mądre i dający gwarancję na produkt plus jako osoby pasjonaci mocno wspomagające także serwisowo PO niej - obaj są z nami od lat z tym że wiedze latarkowo przekuli w biznesik - dają fakturki więc można nawet na firmę i koszta obniżyć.
Szukasz dobre bo polskie i "hajendowe" - masz. Wystarczy tylko ładnie zapakować ;)
Bruirn42

Bardzo ciekawa propozycja. Mam tylko pytanie czy to jest zmodyfikowana latarka Convoya, czy bardziej latarka własnej roboty w tubie Convoya?
Za dobre wsparcie w trakcie, czy tak jak mówisz, nawet po gwarancji należy chwalić, ale mi jednak najbardziej zależy na tym żeby z tej gwarancji w ogóle nie musieć skorzystać :P Dlatego właśnie pisałem w pierwszym poście o priorytecie niezawodności. Poza tym nie widzę w ogłoszeniu np. informacji o pyło- i wodoszczelności oraz o zasięgu światła.
Bruirn42

Pyra pisze: wtorek 06 gru 2022, 23:05 Witam

Połączyłem z odpowiedzią, która została udzielona do pierwotnego posta, dlatego jest jako pierwsza.

Pozdrawiam
Dzięki!
ODPOWIEDZ