Uprzedzając podejrzliwe oko admina - szukałem na forum trochę ale konkretnych informacji nie znalazłem.. Mam Romisena RC-29 i chciałbym dorzucić do niej tryby oraz kontrolę akusa.. Ze strorowników które znalazłem na DealExtreme zainteresowały mnie dwa SKU7302 oraz SKU15880. O drugim trochę się naczytałem ale wiem, że montaż w RC-29 nie jest taki 1 do 1 więc skłaniałbym się do tego pierwszego (SKU7302). Nie znalazłem o nim żadnych informacji na forum stąd pytanie - czy ktoś już testował i może coś o nim powiedzieć? Dla mnie bajka bo tylko 5 trybów (nie zależy mi na większej ilości), zasilanie z 1xAA i odcięcie przy 0,9V.. Inną sprawą jest to że na stanie tego nie mają.. Czy ktoś może polecić coś prostego na 1xAA o możliwie dużej skuteczności paru trybach i kontroli aku? Jak SKU15880 zachowuje się gdy aku osiągnie 0.9V? Wyłącza się? Mryga? Oczywiście 17mm tak aby zmieściło się to w mojej RC-29
Z góry dzięki..
Witam Sasiada
Z tego co wiem, romisen RC-29 ma driver o srednicy 15mm. SKU15880 nie da sie az tak zeszlifowac. SKU7302 jest "sold out" wiec jak narazie zapomnij o nim. Niestety..
Niech Sasiad poda osiedle to pomyslimy o spotkanku oswieconych bydgoszczan
Pozdrawiam
DNF
Zasugerowałem się tym co napisał Calineczka w tym poście.. Rozebrałem zmierzyłem i faktycznie jest 15mm.. Jest w ogóle jakiś driver który można w miare sensownie wsadzić do tej latareczki? Jak nie to może trzeba będzie myśleć o swoim chociaż myślałem że się obędzie
DNF - w Bydgoszczy mieszkałem teraz mieszkam raczej na obrzeżach.. Ale jestem w Bdg codziennie w pracy
Byc moze 7880 by sie zmiescil, choc nie wiem ile jest miejsca na wysokosc, podszlifowany na obwodzie i czesc podzespolow przelutowana blizej srodka-choc to moze nie byc konieczne. Latwiejsza metoda to roztoczyc pigule i wstawic nowy, wiekszy pierscien mosiezny
Pozdrawiam
DNF
a czy ten SKU7880 jest wart takich przeróbek? Odcina aku? Ma lepszą sprawnośc? Chciałbym mieć dobrą latareczkę ale maniakiem przeróbek dla samej frajdy modowania nie jestem
DNF - ja nie mówię nie chociaż muszę chyba przyznać się że ów światło nie jest dla mnie senem życia i generalnie to nie utożsamiam się tak bardzo z tym forum
Byrrt, 7880 rowniez wysysa akusa do zera. Niestety.
Sprawnosc ma dosc dobra. Przy dobrym wlaciznku i akusie w diode moze puscisc 700-800mA.
Chociaz ten driver co ja mam w RC-29, przy pominieciu wlacznika daje ok 700mA w diode.
Dzis zobacze jak sie ma sprawa razem z wlacznikiem.
Wiesz co, powiedz co robisz w piatek ok 17-18? Moglbys wpasc na barke? Chyba zrobimy sobie male spotkanie
Pozdrawiam
DNF
Mój egzemplarz ma tak, że jak akus ma poniżej 0,9-0,8V to przetwornica się nie włączy, ale jak już jest włączona to chyba rzeczywiście może wyssać do zera.
Volt, robilem taka probe z chinskim akuskiem i faktycznie jak zejdzie nisko to sie nie wlaczy, ale jesli bedzie non stop wlaczona lampka to zajedzie akusa do zupelnego zera.
Pozdrawiam
DNF
Oki zamówiłem SKU 7880 jest już w drodze.. Z tym odcięciem trochę nie fajnie ale lepsze to niż oryginalny sterownik..
DNF sorki że się nie odezwałem przed weekendem.. Rzadko bywam w Bydgoszczy w weekendy niestety.. Teraz jeszcze mnie choróbsko jakieś chyciło.. Może w ten weekend gdzieś będę na mieście wieczorem ale to też może jak do końca wyzdrowieje..
Byrrt, spokojnie. Teraz nie wiem kiedy jakies spotkanie bo mam mature na glowie, niedlugo swieta itp.
Co do drivera. Jak go zmienisz, to bylbym chetny na ten od RC-29
Pozdrawiam
DNF
Matura.. kiedy to było
Zobacze.. porównam.. Licząc wszystkich znajomych którym zamawiałem te RC-29 to będzie chyba z 8 i jak okaże się że 7880 jest lepsza podejrzewam że w reszcie też bym wymieniał. Zobaczymy nie myślałem o pozbywaniu się tej mojej starej - do czegoś może się zawsze przydać..
Wiem i pisałem właśnie o samej przetwornicy.. Może się mi przydać..
Dziś dostałem info z DealExtreme o wysyłce przetworniczki.. Zobaczymy W SKU7882 trzeba tam ustawiać zdaje się prąd na diode PRkiem.. W SKU7880 zdaje się tego nie ma?
No i jeszcze sprawa taka.. Gdybym chciał tę latereczkę przerabiać na jakieś ogniwo 3,7V to driver trzeba by niestety wymienić właśnie np. na takiego 7882?
Bez szukania info w sieci - który z tych akumulatorów lit. jest wymiarowo zgodny z AA tak żeby w tę obudowę dało się taki wsadzić?