Do rzeczy potrzebuję latarkę do pracy o dosyć silnym świetle o w miarę "naturalnej" barwie ( by nie było zbyt "niebieskawe" ani "żółtawe" podejrzewam że wszystkie obecne "profesjonalne" latarki mi to zapewnią)
1. Wiązka światła o w miarę łagodnym przejściu z promienia głównego do bocznego
(czytałem w teście fenixa tk45 że latarki na diodach XP-G mają taki przyjemny rozkład)
2. będę jej używał na krótkich dystansach, ma mi oświetlać miejsca w których "grzebię" rękami, śrubokrętami itp.

3. kwestia zasilania, zawsze byłem zwolennikiem jakichś uniwersalnych akumulatorków,
ogólnie latarka w tej branży nie powinna być zbyt dużym "basebollem"

dedykowane to z biegiem czasu jest problem z dostępnością itd...
czas pracy wiadomo im dłużej tym lepiej służba trwa 12h i podczas tych 12h wiadomo że nie non stop ale dosyć długo jej będę używał.
oczywiscie zdaję sobie sprawę że małych wymiarów i oraz czasu pracy nie da się za bardzo pogodzić więc tu jakis kompromis, poza tym nie widzę problemu by mieć ze sobą drugi zestaw akumulatorków

chciałbym by długośc latarki nie przekraczała 25cm a obwód rękojeści tak max 12cm, obwód reflektora by nie był sporo szerszy bo jak już zauważyliście ma to być latarka do "grzebania w zakamarkach"
4. będzie narażona na kontakt z olejami, benzyną,
upadki hmm po prostu moze wyleciec z ręki na asfalt heh nie bedzie przy żadnych pracach wysokościowych. Musi mieć też możliwość przypięcia smyczy lub coś w tym stylu.
i ostatnia sprawa budżet chciałbym byście mi doradzili jakąś latarkę tak do 300zł wiem że w tej kwocie trzeba będzie iść na kompromisy

do tej pory nie potrzebowałem dobrych latarek, niestety nie mam też w mojej okolicy za bardzo gdzie pobawić się takimi profesjonalnymi sprzętami. Więc bede musiał polegać na waszych opiniach i doświadczeniach
pozdrawiam Łukasz