Dorwałem ostatnio taką latareczkę ( darowanemu koniowi się w zęby nie zagląda ).
Nie jest to szczyt techniki, tylko kawał chińskiego aluminium z chińską diodą bez drivera.
Chciałbym to przerobić/ulepszyć. No i z tym zwracam się do znawców tematu

Po krótce mogę opisać, że reflektor jest plastikowy, gładki. Obudowa alu, napęd to 3 baterie AAA

średnica mcpcb , które można maksymalnie w latarce zmieścić to 20mm. Martwią mnie 2 rzeczy: to, że piguła w środku jest pusta... Nie będzie miało co odprowadzić ciepła z ew. nowej diody... i to, że latarka jest na 3AAA, bo ciężko będzie dobrać jakiś aku, no ale może coś się dobierze.
Pigułę myślę, że uzupełnie jakimś walcem miedzianym, dobry pomysł?
Chciałem jeszcze dodać, że piguła jest wkręcana w korpus i jak na moje oko styk między pigułą, a korpusem jest dobry, gwinty dobrze spasowane, można ew. nierówności uzupełnić jakimś smarem termoprzewodzącym i powinno być ok. W końcu nie chcę tam wpakować xml@3A, tylko coś mniejszego.
Teraz pytanie: Jaką diodę tam walnąć, jaki driver i jaki aku? Myślałem o XP-G, do tego jakiś driver 1,2A ..
Jeśli uważacie, że to co chcę zrobić jest nieopłacalne, że nie ma sensu się bawić, że lepiej by było zrobić coś inaczej/lepiej, PISZCIE

Zdjęcia:

Pozdrawiam