- zasilanie 2x 18650
- z powyższego ma powstać zgrabna lampka rowerowa, myślałem o połączeniu diod równolegle i sterowniku step-down 1-1.2A, jakieś propozycje oprócz edimowego uP1000 (3 tryby zmieniane włącznikiem zasilania - 40%/100%/10%)? Driver ma być jak najprostszy, nie chcę xx-trybów, żadnego migania/strobo - im mniej tym lepiej, właściwie to wystarczyłyby mi nawet dwa tryby 10-15% i 100%
- teoretycznie przy 1.1-1.2A dostaję ~300lm na wyjściu - dobrze myślę, że kolimator 25* zapewni jako taki zasięg? Lubię mieć doświetlone zakręty, trochę światła do góry też się przyda - żeby uniknąć sterczących gałęzi w lesie
- kwestia chłodzenia/obudowy - czy znajdę jakąś tanią latarkę - dawcę body? Pytam, bo chcę żeby lampka oprócz świecenia także jakoś wyglądała

Ew. czy ktoś ze Światełkowców miałby możliwość wytoczenia odpowiedniej obudowy wraz z krążkiem/walcem o takiej samej średnicy i wysokości z 1.5-2cm - jako pośrednik między mcpcb a obudową?
Obudowa ma być w miarę krótka, myślę że z 6cm wystarczy: miejsce na kolimator, diody, krążek alu, driver i włącznik - akumulator będzie poza lampką.
- więcej pytań chwilowo nie mam