Od niedawna zacząłem sporo jeździć rowerem, kupiłem sobie latarkę na bazarku jakąś "no name" - była fatalna, szczególnie poza terenem zabudowanym.
Chciałbym kupić jakąś lepszą latareczkę lub zrobić jakąś samemu. Zależy mi na tym aby latarka była jak najtańsza a za razem nie świeciła jak jakieś dziadowe bazarowe dziwadztwa.
Proszę o pomoc.
Czy kupić coś gotowego czy może złożyć coś samemu ? A może moja latarka nadaje się do modyfikacji ?

Moje oczekiwania - zdaję sobie sprawę, że nie kupię ani nie zrobię dobrej latarki za kilka PLN.
Chcę żeby dobrze świeciła i oświetlała drogę, nie była zasilana bateriami AAA( jak ta na zdjęciu ), była jak najtańsza.
Bardzo proszę o pomoc bo nie znam się na tym i nie chce wydawać kasy w błoto.
Dodam, że w szkole mam dostęp do tokarek jak i frezarek, szlifierek i innych maszyn, które w razie potrzeby mogę użyć do wykonania obudowy. Chciałbym zapytać czy zwykła dioda LED 1W za kilka zł nadaje się do tego celu ? Co jeszcze mi potrzeba do budowa takiej latarki ? Chyba budowa od podstaw będzie najlepszym rozwiązaniem ? Jaki kolimator polecacie? Jaki driver ? Jaką diodę ? Czy ktoś pomoże mi skompletować wszystkie potrzebne mi do tego celu podzespoły ? Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi.