Zacznę od tego że przepaliła mi się żaróweczka HS3 ( 6V, 2,4 W) przedniej lampki , i tak jeździłem sobie na rowerze jakiś czas, po czym wymieniłem żaróweczkę, jednak okazało się że tylna lampka również się przepaliła. Rozkręciłem lampkę i okazało się że coś się w niej popaliło. Tylko teraz nie wiem co to za części i tutaj prośba, czy ktoś mógłby poradzić co wlutować w to miejsce żeby działało jak dawniej ?

Tylna lampka ma 2 diody led, z czego jedna po zatrzymaniu roweru świeciła nadal przez kilka minut. Zasilanie z dynama w piaście shimano DH-3N20 (6V, 3W).
Tutaj płytka lampki tylnej.

Lampka to Champs Elysees Standlicht taka jak ta http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?Vie ... 0535546893
-------------
Przy okazji, chciałbym pozdrowić admina i powiedzieć, że rozumiem iż istnieją "zasady" na tym forum, ale przenoszenie cudzych postów od razu do kosza! bo ktoś zapomniał napisać "Dzień dobry " jest poronione! Jeśli to forum ma rzeczywiście pomagać, to po co takie zachowanie ze strony admina? Rozumiem jakieś ostrzeżenie, pouczenie itd.. ale kasowanie posta? Jeśli ktoś przez niedopatrzenie skasuje swoje przywitanie, albo z powodu sklerozy zapomni coś dopisać to co? dostanie bana ?.. Trochę więcej wyrozumiałości proszę.
Pozdrawiam i witam wszystkich bardzo serdecznie.