Steff.k pisze:Napisz jeszcze do jakiego roweru będziesz ją montował szosa/mtb/treking.
Rower to treking, który obecnie w większości jeździ po asfalcie, gdzie lampka kellys z chyba 5-cioma diodami wystarczała, ale po jeździe w terenie była tragedia.
Steff.k pisze:Co do montowania to im niżej lampka jest zamontowana tym gorzej oświetla zagłębienia terenu, ale lepiej radzi sobie z mgłą.
Na kierownicy mam mało miejsca, a i mam ją chyba powyżej 90cm a zdaje się, że wg przepisów lampka nie powinna być tak wysoko zamontowana.
Steff.k pisze:Oko momentalnie się przyzwyczaja do większej ilości światła i jak zmniejszysz tryb to jest ciemno jak u afroamerykaniana w ...
Logicznie myśląc to masz całkowitą rację, ale może nie jest aż tak afroamerykańsko. W końcu jak jadę w nocy samochodem to chwilowe doświetlenie drogi długimi bardzo mi pomaga.
Steff.k pisze:Co do powiększenia to miałem na myśli trochę więcej materiału w okolicach gwintów między obiema częściami obudowy - dla lepszego rozprowadzania ciepła i bardziej gęste i wyższe żeberka dla lepszego oddawania ciepła do otoczenia.
OK. Korpus muszę jeszcze dobrze przemyśleć i przekonstruować.
Steff.k pisze:Soczewka o ta co ostatnio na alledrogo była?? Też mam taką tylko że z dodatkowym dyfuzorem , czeka sobie

.
Tak, dokładnie to ta z dyfuzorem. Niestety troszkę będzie trzeba ją dopiłować by pasowała do diody na radiatorze.
[ Dodano: Nie Paź 19, 2008 5:09 pm ]
Ponieważ mam już wszystkie podzespoły, nadszedł najwyższy czas by zrobić body.
Po sugestiach, które napisał Steff.k wprowadziłem "małe" zmiany, które mam nadzieje pozwolą na odpowiednie odprowadzenie ciepła z diody P7 dostającej 2.5A.
Proszę o krytykę co jest jeszcze nie tak: